Χαλβάς με αλεύρι, μια συνταγή για παραδοσιακό Χαλβά σε ατομικές μερίδες που είναι ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά. Για να τρώει η μάνα και του παιδιού να μην δίνει!
Συνταγή:
Μετράμε τα υλικά με το ίδιο ποτήρι των 200 ml!
2 ποτήρια αλεύρι,
100 γρ βούτυρο,
100 ml λάδι ελαφρύ,
2 ποτήρια ζάχαρη,
2 ποτήρια νερό,
1 ποτήρι γάλα!
Εκτέλεση:
Βράζουμε πρώτα το σιρόπι για 1 λεπτό:ζάχαρη,νερό,γάλα!
Βάζουμε το βούτυρο και το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθούν!
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα!
Τέλος ρίχνουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!