Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Νηστίσιμα τσουρεκάκια με ίνες!!!


 Τα ποιο αφράτα γεμάτα ίνες ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ.ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ!!!

ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βαζουμε.σε ενα μπολ1,5 μισο ποτηρι χλιαρο νερο με 100 γραμμαρια μαγια νωπη,1 κουταλια ζαχαρη το ανακατευουμε και το αφηνουμε σκεπασμενο 15 λεπτα!

Στην λεκανη βαζουμε μισο ποτηρι σπορελαιο(130 ml),1 ποτηρι ζαχαρη(280 γραμμαρια),μισο ποτηρι φρεσκου πορτοκαλιου(130 ml),ξυσμα.1 πορτοκαλιου,μισο κουταλακι μαχλεπι,μισο κουταλακι κακουλε,1 βανιλια και τα ανακατευουμε!

Ριχνουμε το μείγμα μαγιας και ανακατευουμε!

Τελος προσθετουμε.1 κιλο.αλευρι για τσουρεκια αλλα χουφτα χουφτα δεν ζυμωνουμε πολυ παρα μονο διπλωνουμε !

Σκεπαζουμε την ζυμη για 2 ωρες!

Στην συνεχεια την μεταφερουμε.στον παγκο μας την ζυμωνουμε.ελαφρως κοβουμε μικρα κομματακια τα.κανουμε κορδονια οτι σχεδιο θελουμε τα τοποθετουμε στην.λαδοκολα στο ταψι και σε ενα ποτηρι βαζουμε 1 κουταλια νερο με 3 κουταλιες της σουπας ζαχαρη το ανακατευουμε και περναμε τα τσουρεκακια με.πινελο!

Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 25 λεπτα στους 180 βαθμους αναλογα τον φουρνο!

Εκτέλεση φωτό από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!Συνταγή από κ. Θεοδώρα Ρουλα Παπαλιάγκα