Τους έφτιαξα σήμερα και δεν έμεινε ούτε δείγμα ..Ετσι θα τους φτιάχνω πια πολύ νοστιμιά κ πολύ εύκολοι !!!! ΔΟΚΙΜΆΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ !!!! Το λάχανο το κόβουμε μαντηλάκια ..όχι ολόκληρο ζεμάτισμα !
Υλικά
1 λάχανο
300 γραμ κιμά
1 αυγό
1 ψιλοτριμμένο κρεμμύδι λίγο μεγάλο
1 καρότο μεγάλο τριμμένο
ψιλοκομμένος μαιντανός
ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
2 κουπάκια του καφέ ρύζι οχι πολύ γεμάτα πλυμένο Καρολίνα
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι-πάπρικα γλυκιά
1 ποτήρι νερό
1 κουταλιά σούπας πελτέ
.
Παίρνουμε ένα ομοιόμορφο λάχανο το ακουμπάμε στο τραπέζι και στην μέση ακριβώς το χαράσσουμε μέχρι κάτω τετραγωνισμένα διαστάσεις 10 επί 10 να βγάλουμε το λάχανο σαν μαντηλάκια .
Δηλ όπως είναι ολόκληρο -Δεν το χωρίζουμε -το κόβουμε τετράγωνα από την μέση μέχρι κάτω κ θα μας μείνει το γύρω γύρω για σαλάτα .
Αυτά τα φυλλαράκια τα ζεματάω για για ενα λεπτό σε νερό που βράζει κ τα ακουμπώ σε σουρωτήρι να στραγγίξουν κ να κρυώσουν .
Βάζω όλα τα υλικά σε μπολ ανακατεύω κ έτοιμη η γέμιση.
Τώρα το τύλιγμα είναι διαφορετικό .
.
.
Παίρνω ένα ρηχό πιάτο ακουμπώ ένα φυλλαράκι βάζω σχεδόν ένα κουταλάκι από την γέμιση καλύπτοντας όλο το μάκρος του φύλλου στην άκρη κ απλά το ρολλάρω δεν το κλείνω δηλ από τις άκρες του φαίνεται ο κιμάς δεν το κλείνουμε .
Τα τοποθετώ στην σειρά στην κατσαρόλα και στο τέλος τα σκεπάζω με το πιάτο .
Από πάνω ρίχνω 1 ποτήρι νερό στο οποίο έχω διαλύσει 1 κουτ σούπας πελτέ .
Προσθέτω κ λίγο λαδάκι κ σιγομαγειρεύω μέχρι να σωθεί το νεράκι κ να μείνει με λίγη σάλτσα .
Εγώ έβαλα κ εναν κύβο λαχανικών .
.
Μολις κρύώσουν λίγο σερβίρουμε ..Πραγματικά δεν υπάρχει η νοστιμιά τους κ μην φοβηθείτε που δεν τα κλείνουμε στην άκρη ,τα βλέπετε πως μου βγήκαν .. τέλεια !!!
Οταν τα τυλίγετε να φροντίσετε να σας βγούνε κ]λεπτά κ μακρουλά οπως στην φωτογραφία.
Βγαίνουν 4 μεγάλες μερίδες !
Εκτέλεση φωτό Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ -Συνταγή από instagram ξένο site.