Γλυκιά κολοκυθόπιτα!!!
Ειναι σαν μπακλαβάς αλλά έχει ένα επιπλέον υλικό την κολοκύθα την μεγάλη την κίτρινη!!
Υλικα:
1 φλυτζανα λαδι στο τσιγαρισμα του κολοκυθιου
6 φλυτζανες κολοκυθι βρασμενο στιμμενο και τσιγαρισμενο
5 φλυτζανες καρυδι
2 φλυτζανες φρυγανια
2 φλυτζανες ζαχαρη
1 φλυτζανα λαδι μεσα
Μια κ.σ κανελλα
Μιση κ.σ γαρυφαλλο
4 αυγα
Εκτελεση
Με την σειρα οπως τα γραφω τσιγαριζω την βρασμενη και καλα στιμμενη κολοκυθα πολυ καλα σε μετρια εως δυνατη φωτια προσοχη μην σας καει στεκεστε απο πανω!!
Μολις κρυωσει προσθετομε τα υπολοιπα υλικα και στρωνομε σε ταψι Νο 38
4 φυλλα κρουστας κατω καλα λαδωμενα το μισο μιγμα 3 ενδιαμεσα λαδωμενα το υπολοιπο μιγμα γυριζω προς τα μεσα ολα τα φυλλα λαδωνοντας τα τα υπολοιπα 4 φυλλα λαδωμενα κοβω τα εξεχοντα χαρασσω σε κομματια καρφωνω σε καθε κομματι ενα γαρυφαλλακι και ραντιζω με νερακι ολο το γλυκο και ψηνω σε καλα προθερμασμενο φουρνο στους 170° για μια ωρα!!
Εν τω μεταξυ βραζω το σιροπι με
6 φλυτζανες ζαχαρη
5 φλυτζανες νερό
ενα ξυλακι κανελλα
Μετρω 7 λεπτα απο το σημειο βρασμου και σβηνω αφου προς το τελος προσθεσω 5 με 6 σταγονες λεμονι
Καυτο το γλυκο χλιαρο το σιροπι!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαιρη Καπνιση!-Ομάδα-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!