Σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές!!!
Ενα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΌ φαγητό.. Το έχω φτιάξει πολλές φορές, αλλά τώρα ξεπέρασε κάθε προσδοκία το σουτζουκάκι..Τοσο μαλακό, ζουμερό και αφράτο, μιλάμε λιώνει στο εσωτερικό... Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε !!!
ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβαλα 350 γρ κιμά μοσχάρι με χοιρινό.
6-7 μεγάλες φέτες ψωμί του τοστ στο μουλτι (στεγνές!!)
1 αβγό,
αλάτι πιπέρι,
πρέζα κανέλα,
κύμινο, λίγο δυόσμο,
1 κρεμμύδι στο μουλτι,
1 σκελίδα σκόρδο,
λαδάκι,
1 κουταλιά ξίδι ,
Αν είναι πολύ σφιχτός ο κιμάς, προσθέτω λίγο νεράκι από τη βρύση, λίγο λίγο τη φορά, ώστε να είναι αφράτο το μείγμα του κιμά.
.
.
Πλάθω βάζω στο πυρέξ μου και στο μπολ βάζω 1 μεγάλο κουτί σάλτσα, 1 μισή κγ ζάχαρη, 1 κρεμμύδι μεσαίο, κανέλα,λίγο γαρίφαλο,λίγο μπαχαρι, πρέζα κύμινο (πολύ πολύ λίγο κύμινο κυριολεκτικά στη σάλτσα ) αλάτι πιπέρι μπόλικο λαδάκι και νεράκι ένα κουτί από τη σάλτσα..
Θα πρέπει ΣΧΕΔΟΝ να σκεπάζει η σάλτσα τα σουτζουκάκια.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 μέχρι να ροδίσει η μία πλευρά, τα γυρνάω μια φορά να ροδίσει και η άλλη πλευρά και να δέσει η ονειρική σάλτσα..!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Δέσποινα Μπο-Ομάδα- ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ!