GEMISTA - GREEK STUFFED VEGETABLES (Γεμιστά με κιμά !!!)
Υλικά:
-10 πιπεριές
-7 ντομάτες
-150 γρ. ελαιόλαδο
-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
-αλεσμένη σάρκα από τις 7 ντομάτες
-1/2 κ.γ. ζάχαρη
-2,5 κ.γ. αλάτι
-1/2 κ.γ. μαυροπίπερο
-550 γρ. ρύζι γλασέ
-200 ml νερό
-1/2 ματσάκι μαϊντανό
-λίγο ελαιόλαδο
-λίγο αλάτι
-200 ml νερό
-Σήμερα θα σου δείξω πως θα φτιάξεις πεντανόστιμα γεμιστά με κιμά!
-Βάλε 150 γρ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει πρόσθεσε 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
-Ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
-Πρόσθεσε 450 γρ. μοσχαρίσιο κιμά και ανακάτεψε για 4′, μέχρι να πάρει χρώμα.
-Βάλε την αλεσμένη σάρκα από 7 ντομάτες, 1/2 κ.γ. ζάχαρη, 2.5 κ.γ. αλάτι, 1/2 κ.γ. μαυροπίπερο και ανακάτεψε.
-Μόλις αρχίσει να βράζει ρίξε 500 γρ. ρύζι γλασέ, 200 γρ. νερό και ανακάτεψε
-Όταν αρχίσει να βράζει πρόσθεσε 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο.
-Μόλις ρουφήξει το νερό απέσυρε από τη φωτιά.
-Γέμισε 7 ντομάτες και 10 πιπεριές και βάλ' τες σε ένα ταψί.
--Πρόσθεσε 200 γρ. νερό, αλάτι και ελαιόλαδο.
-Σκέπασε με λαδόκολλα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 230 βαθμούς για 1 ώρα.
-Στη συνέχεια αφαίρεσε τη λαδόκολλα και συνέχισε το ψήσιμο για 30′.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=FjrfOb3AOqI