Ενα καλό πλύσιμο, στέγνωμα για αρκετή ώρα, σακούλες κατάψυξης και έτοιμες για αποθήκευση. Κρατάνε μέχρι 1 χρόνο.
Πως τις κάνουμε
-Διαλέγουμε τις πιο σκληρές, φρέσκιες με ζωηρά χρώματα πιπεριές κατσίκες ή χοντρές για γεμιστά.
-Πλένουμε σε τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά
-Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα σπόρια. Το εσωτερικο μέρος της χοντρής πιπεριά το κρατάμε για τα γεμιστά.
,
-Αφού στεγνώσουν καλά, τις βάζουμε με τη σειρά μαζί με τα καπάκια τους σε σακούλες κατάψυξης. Κλείνουμε αεροστεγώς και τις αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.
-Βάζουμε και κομμένες πιπεριές σε οτι σχήμα θέλουμε με τον ίδιο τρόπο.
-Οταν χρειαστεί να τις μαγειρέψουμε δεν θα τις αποψυξουμε αλλά θα τις βάζουμε έτσι παγωμένες οπως είναι στο φαγητό ή στο τηγάνι.
Για τα γεμιστά, τις γεμίζουμε έτσι παγωμένες και βάζουμε κατευθείαν στο φούρνο. Αλλιώς χάνουν τη φρεσκάδα και την τρυφερότητα τους και είναι για πέταμα.
-Με αυτό τον τρόπο έχουμε πάντα φρέσκες πιπεριές για γεμιστά ή για τηγάνι όλο το χρόνο.
-κατά τον ίδιο τρόπο κάνουμε και ντομάτες για γεμιστά
Εκτέλεση φωτό συνταγή από MPAXARI KAI KANELA !!!