Σνίτσελ γαλοπούλας και πατάτες τηγανιτές !
Μερίδες: 2
2 σνίτσελ μεσαίου μεγέθους ,.η 1 μεγάλο που θα το μοιράσουμε στην μέση μετά το τηγάνισμα από γαλοπούλα.
αλεύρι
φρυγανιά
1 αβγό
αλάτι,πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνι
Πλένουμε τα σνίτσελ τα τινάζουμε να φύγουν τα πολλά νερά ,τα βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο ,τα αλατοπιπερώνουμε κι από τις 2 πλευρές.
Πασπαλίζουμε από πάνω λίγο αλεύρι και με το χέρι μας σκεπάζουμε όλο το σνίτσελ,το ίδιο κάνουμε κι από την άλλη πλευρά .
Έχουμε χτυπήσει σε ένα μπολ το αβγό και βάζουμε μέσα όλο το σνίτσελ ,το αφήνουμε να απορροφήσει όλο το αβγό για 2 -3 λεπτά.
Το βγάζουμε από το αβγό και το τυλίγουμε όλο με την γαλέτα [τριμμένη φρυγανιά].
Έχουμε βάλει να ζεσταθεί το λάδι ,ρίχνουμε μέσα το σνίτσελ και σε μέτρια θερμοκρασία το τηγανίζουμε γυρνώντας το κι από τις 2 πλευρές .Λίγο πριν το τέλος ανεβάζουμε την θερμοκρασία να ξεροψηθεί λίγο .
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Αν θέλουμε κόβουμε το σνίτσελ μας σε μπουκίτσες και το μαγειρεύουμε κατά τον ίδιο τρόπο ,με τον ίδιο τρόπο γίνονται όλα τα σνίτσελ ,χοιρινά,κοτόπουλο,η μοσχαρίσια .
Συνοδεύετε με τηγανητές πατάτες ,πουρέ,ρύζι , βρασμένα λαχανικά,η ωμή σαλάτα με διάφορα λαχανικά και καλαμπόκι .
Eίναι και πάρα πολύ οικονομικά !!
ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ