Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Σνίτσελ γαλοπούλας ,φαγάκι που αρέσει σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδιά !! [μικρά & μεγάλα]






 Σνίτσελ γαλοπούλας και πατάτες τηγανιτές !

   

Μερίδες: 2



 2 σνίτσελ μεσαίου μεγέθους ,.η 1 μεγάλο που θα το μοιράσουμε στην μέση μετά το τηγάνισμα από γαλοπούλα.

αλεύρι

φρυγανιά

1 αβγό

αλάτι,πιπέρι

ελαιόλαδο για το τηγάνι


 Πλένουμε τα σνίτσελ τα τινάζουμε να φύγουν τα πολλά νερά ,τα βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο ,τα αλατοπιπερώνουμε κι από τις 2 πλευρές.

Πασπαλίζουμε από πάνω λίγο αλεύρι και με το χέρι μας σκεπάζουμε όλο το σνίτσελ,το ίδιο κάνουμε κι από την άλλη πλευρά .

Έχουμε χτυπήσει σε ένα μπολ το αβγό και βάζουμε μέσα όλο το σνίτσελ ,το αφήνουμε να απορροφήσει όλο το αβγό για 2 -3 λεπτά.

Το βγάζουμε από το αβγό και το τυλίγουμε όλο με την γαλέτα [τριμμένη φρυγανιά].

Έχουμε βάλει να ζεσταθεί το λάδι ,ρίχνουμε μέσα το σνίτσελ και σε μέτρια θερμοκρασία το τηγανίζουμε  γυρνώντας το κι από τις 2 πλευρές .Λίγο πριν το τέλος  ανεβάζουμε την θερμοκρασία να ξεροψηθεί λίγο .

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Αν θέλουμε κόβουμε το σνίτσελ μας σε μπουκίτσες και το μαγειρεύουμε κατά τον ίδιο τρόπο ,με τον ίδιο τρόπο γίνονται όλα τα σνίτσελ ,χοιρινά,κοτόπουλο,η μοσχαρίσια .

Συνοδεύετε με τηγανητές πατάτες ,πουρέ,ρύζι , βρασμένα λαχανικά,η ωμή σαλάτα με διάφορα λαχανικά και καλαμπόκι .

Eίναι και πάρα πολύ οικονομικά !!
ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ