Υλικά
750γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γραμ βούτυρο
250 γραμ.άχνη ζάχαρη
2 αυγά.
1 κουταλάκι γλυκού μπέκιν πάουντερ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 αυγό για επάνω από τα κουλουράκια άλειμμα
Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο μίξερ το βούτυρο , την ζάχαρη ,τα αυγά, το μπέκιν πάουντερ
και το ξύσμα από το πορτοκάλι και τα ζυμώνουμε καλά.
Αν κολλάει η ζύμη την αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάθουμε κουλουράκια και με ένα πινέλο τα αλείφουμε από πάνω βουτώντας το πινέλο στο αυγό που το έχουμε αραιώσει με λίγο νερό και ψήνουμε στους 160--170 βαθμούς σε προθερμασμένο
Φούρνο.
Διατηρούνται σε μεταλλικό σκεύος.
Μπορούμε αντί για ξύσμα πορτοκάλι να προσθέσουμε κανέλα.η μαστίχα η και σκέτα