Υλικά
1 ποτήρι γιαούρτι στραγγιστό
1 ποτήρι βούτυρο
2 ποτήρια άχνη ζάχαρη
3 αυγά
2 κουταλάκια γλυκού σόδα
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι γλυκού μαχλέπι
Αλεύρι για τσουρέκι όσο πάρει.
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μπολ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα με το
Βούτυρο -ζάχαρη.
Προσθέτουμε και το γιαούρτι , και το μαχλέπι.
Διαλύσουμε την σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτουμε κι αυτό μέσα στο μείγμα.
Σιγά σιγά αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι τόση ποσότητα ώστε να γίνει μία εύπλαστη ζύμη.
Πλάθουμε τα τσουρέκια στρογγυλά η σε κοτσίδα για Πασχαλινά βάζουμε κι ένα
αυγό για στόλισμα κόκκινο αν θέλουμε.
Αλείφουμε από πάνω τα τσουρέκια με ένα πινέλο που το βουτάμε πρώτα σε 1 αυγό που το έχουμε αραιώσει με λίγο νερό.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 180 βαθμούς.Καλή Επιτυχία!
Σημείωση
Μπορούμε να πασπαλίσουμε προαιρετικά η με σουσάμι,η με ασπρισμένα αμύγδαλα.
1 ποτήρι γιαούρτι στραγγιστό
1 ποτήρι βούτυρο
2 ποτήρια άχνη ζάχαρη
3 αυγά
2 κουταλάκια γλυκού σόδα
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι γλυκού μαχλέπι
Αλεύρι για τσουρέκι όσο πάρει.
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μπολ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα με το
Βούτυρο -ζάχαρη.
Προσθέτουμε και το γιαούρτι , και το μαχλέπι.
Διαλύσουμε την σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτουμε κι αυτό μέσα στο μείγμα.
Σιγά σιγά αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι τόση ποσότητα ώστε να γίνει μία εύπλαστη ζύμη.
Πλάθουμε τα τσουρέκια στρογγυλά η σε κοτσίδα για Πασχαλινά βάζουμε κι ένα
αυγό για στόλισμα κόκκινο αν θέλουμε.
Αλείφουμε από πάνω τα τσουρέκια με ένα πινέλο που το βουτάμε πρώτα σε 1 αυγό που το έχουμε αραιώσει με λίγο νερό.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 180 βαθμούς.Καλή Επιτυχία!
Σημείωση
Μπορούμε να πασπαλίσουμε προαιρετικά η με σουσάμι,η με ασπρισμένα αμύγδαλα.