Υλικά
2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά σούπας αλάτι
1 κύβο νωπή μαγιά
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Νερό όσο πάρει
Εκτέλεση
Λιώνουμε την μαγιά σε χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε το λάδι το αλάτι και το αλεύρι λίγο λίγο και αρχίζουμε και ζυμώνουμε και προσθέτουμε το νερό όσο πάρει ώσπου η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια.
Ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά το σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί η ανάβουμε λίγο το φούρνο να ζεσταθεί και αφού πρώτα τον κλείσουμε το αφήνουμε το ζυμάρι για λίγο μέσα να φουσκώσει.
Μετά από 20 λεπτά ξαναζυμώνομαι και φτιάχνουμε τα καρβελάκια.
Λαδώνουμε ένα ταψί τα τοποθετούμε μέσα τα σκεπάζουμε για 15-20 λεπτά και τα
Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 1 ώρα.Υπεροχο το ψωμάκι μας!!!
2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά σούπας αλάτι
1 κύβο νωπή μαγιά
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Νερό όσο πάρει
Εκτέλεση
Λιώνουμε την μαγιά σε χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε το λάδι το αλάτι και το αλεύρι λίγο λίγο και αρχίζουμε και ζυμώνουμε και προσθέτουμε το νερό όσο πάρει ώσπου η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια.
Ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά το σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί η ανάβουμε λίγο το φούρνο να ζεσταθεί και αφού πρώτα τον κλείσουμε το αφήνουμε το ζυμάρι για λίγο μέσα να φουσκώσει.
Μετά από 20 λεπτά ξαναζυμώνομαι και φτιάχνουμε τα καρβελάκια.
Λαδώνουμε ένα ταψί τα τοποθετούμε μέσα τα σκεπάζουμε για 15-20 λεπτά και τα
Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 1 ώρα.Υπεροχο το ψωμάκι μας!!!