Υλικά
2 κιλά βερίκοκα μπεμπέκου άγουρα
2 κιλά ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερόχυμό ενός λεμονιού
Ασβέστη όσο ένα καρύδι μεγεθος και ποσότητα
Εκτέλεση
Βγάζουμε με το γνωστό πια ''κατσαβίδι''το κουκούτσι και βάζουμε σε λεκάνη με νερό όπου έχουμε διαλύσει ασβέστη όσο ένα καρύδι τα βερίκοκα
.Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι για 10' και αφήνουμε να κρυώσει.
Μετά 2 ώρες βγάζουμε τα βερίκοκα από τον ασβέστη και ξεπλένουμε καλά,
Αφήνουμε να στραγγίξουν και βάζουμε στο κρύο σιρόπι.
Βράζουμε 15'.Αφήνουμε όλη τη νύχτα και τελειώνουμε την άλλη μέρα δένοντας το γλυκό και προσθέτοντας το χυμό λεμονιού στο τέλος
Συνταγή από Αγγελική Μπέσιου οι κουζινίστας