Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές
Υλικά
2 1/4 ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ
1 κουταλάκι μπεικιν παουντερ
1/2 ποτήρι βούτυρο (έβαλα (lurpak) σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 ποτήρι φυτίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 ποτήρι άχνη ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια
1 κουταλάκι ανθόνερο
1/2 κουταλάκι μαχλέπι
Για τη γέμιση:
250 γρ χουρμάδες
1 κουταλιά κανέλα
1/2 κουταλάκι τριμμένο γλυκάνισο
1 κουταλιά βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο και την φυτίνη με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια, το μαχλέπι και το ανθόνερο και χτυπάμε για λίγο.
Κλείνουμε το μίξερ, ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ατό οποίο έχουμε ανακάτεψε και το μπεικιν και ζυμώνουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Βγάζουμε τα κουκούτσια απ τους χουρμάδες και τους πολτοποιούμαι στο multi.
Προσθέτουμε την κανέλα, το βούτυρο και το γλυκάνισο και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Πλάθουμε 25 μικρά μπαλάκια (25 κομμάτια βγάζει αυτή η δόση).
Παίρνουμε τη ζύμη μας και πλάθουμε 25 μπαλάκια.
Παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι το πατάμε με το χέρι (όπως κάνουμε με τα μπιφτέκια), βάζουμε στο κέντρο 1 μπαλίτσα απ τη ζύμη χουρμάς και κλείνουμε καλά.
Φτιάχνουμε στρογγυλά κουλουράκια ή αν θέλουμε κάποιο σχεδιάκι τα βάζουμε σε ειδικές φορμιτσες τις οποίες έχουμε αλείψει με λίγο καλαμποκέλαιο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμενο φούρνο πάνω σε λαδόκολλα στους 180 για 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλιζουμε με άχνη.Καλή επιτυχία!!
Sofia Pavlou