Υλικά μερίδες 4
1 πακέτο κατεψυγμένο αρακά 500 γραμ
4 πατάτες μέτριες κομμένες κυδωνάτες και ξανά στην μέση
4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα ροδέλες
7 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι-λίγη ζάχαρη
2 κοφτές κουταλιές πελτέ ντομάτας ή 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κύβο κνορ -προαιρετικά -
Τι κάνουμε
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με τον αρακά κατ ευθείαν παγωμένο απο την συσκευασία.
Προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια και τα καρότα και σοτάρουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα περίπου 8 λεπτά.
Ρίχνουμε 1 και 1/2 ποτήρι του νερού νερό καυτό να μην σταματήσει το μαγείρεμα ,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τις 2 κουταλιές πελτέ ή μία μπόλικη, ανακατεύοντας να διαλυθεί .
Προσθέτουμε τις πατάτες τον άνηθο τον κύβο το αλατοπίπερο και την ζάχαρη.