ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ!!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ:
200 γραμμάρια φρέσκο γάλα χλιαρό,
20 γραμμάρια μάγια ξερή,η νωπή,
60 γραμμάρια ζάχαρη,
75 γραμμάρια σπορέλαιο,
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου ίδιου μεγέθους,
ξύσμα ενός πορτοκαλιού,
1 βανίλια,
550 γραμμάρια κοσκινισμένο αλεύρι φαρίν απ.
Βάζουμε το γάλα στο μπολ ρίχνουμε την μάγια και ανακατεύουμε με πιρούνι,συνεχίζουμε με.το σπορέλαιο,τα αυγά,ξύσμα,βανίλια και τέλος το αλεύρι σιγά σιγά.
Τοποθετούμε την ζύμη στο αλευρωμένο πάγκο μας και την ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά παίρνοντας αλεύρι γύρω γύρω μια ιδέα.
Την κάνουμε μια μπάλα και την τοποθετούμε σε να μπολ την σταυρώνουμε και την σκεπάζουμε με ζελατίνη και πετσέτα.
Την αφήνουμε για 3 ώρες.
Η ζύμη θα πρέπει να ανοίξει ο σταυρός που κάναμε φουσκώνοντας
Στην συνέχεια την παίρνουμε στο πάγκο την ανοίγουμε σε.ενα φύλλο πάχους 1 δαχτύλου και με ποτήρι κόβουμε κομμάτια βάζοντας σε λαδόκολλα.
Τα σκεπάζουμε με ζελατίνη και τα αφήνουμε.για.30 λεπτά!Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό σπορέλαιο ,τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, στην συνέχεια τα.βουτάμε στην ζάχαρη και τα τοποθετούμε στην πιατέλα.
ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ:
2 αυγά,
3 λεμόνια το χυμό και το ξύσμα.τους,
200 γραμμάρια βούτυρο,
1/2 κουταλάκι κορν φλάουρ:
Τοποθετούμε τα αυγά στην κατσαρόλα τα ανακατεύουμε με σύρμα ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά την τοποθετούμε την κατσαρόλα στην φωτιά ανακατεύουμε να πήξει.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Τρύπα με τα Ντονάτς με την ξύλινη κουτάλα δηλαδή από την πίσω μεριά που την πιάνου με,βάζουμε σε ένα κορνέ η σακούλα κρέμα και τα γεμίζουμε.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ,ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ, ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ Η ΚΑΙ ΣΚΕΤΑ!!!!
Tzeni Tsanaktsidou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ