Να σας κεράσω...
Υπέροχοι, λαχταριστοί, μοναδικοί
Μπαμπάδες...🤗
Η συνταγή της Σοφης.
Εξαφανίστηκαν με το που τα έφτιαξα!!!
Την επόμενη φορά διπλή δόση!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
300 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
100 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη ή ακόμα και σπορέλαιο
250 ml γάλα χλιαρό
2 αυγά σε θερμ.δωμ.
2 κ.σ κοφτές ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1 βανίλια
1/2 κ.γ αλάτι
ξύσμα 1 λεμονιού
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη+200 ml γάλα κρύο (χτυπημένα σε σαντιγι)
ή 300 γρ.κρέμα γάλακτος+1 βανίλια+1 κ.σ άχνη ζάχαρη (χτυπημένα σε σαντιγι (ότι γέμιση προτιμάτε εγώ έβαλα την πρώτη επιλογη.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κούπες νερό
χυμό 1/2 λεμονιού
1 βανίλια
1 σφηνοπότηρο κονιάκ ή ρούμι ή ποτό Αμαρέτο
λίγη μαρμελάδα βερίκοκο για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω τη σαντιγί και τη βάζω στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστώ.
-Σ'ένα μπολ ρίχνω το γάλα,τη ζάχαρη και τη μαγιά και τα ανακατεύω.
Προσθέτω τα αυγά,το λιωμένο βούτυρο,το αλάτι,το ξύσμα και τη βανίλια.
Ανακατεύοντας ρίχνω και το αλεύρι μέχρι να έχω ένα μείγμα παχύρευστο και κολλώδες.
(Εγώ χρησιμοποίησα μίξερ,αλλά γίνεται και στο χέρι)
Αδειάζω το μείγμα με τη βοήθεια 1 κουταλιού σε 12 υποδοχές για μάφινς βουτυρωμένες και αλευρωμένες και αφήνω το μείγμα μου να φουσκώσει μέχρι το χείλος από τις θήκες 30 λεπτά.
Ψήνω στους 170 πάνω κάτω για 30 λεπτάκια περίπου να πάρουν ωραίο χρώμα.
-Βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο και προσθέτω στο τέλος τη βανίλια και το ποτό.
-Βουτάω τα χλιαρά ή κρύα μπαμπαδάκια στο χλιαρό προς ζεστό σιρόπι,αφού κόψω πρώτα λίγο το καπάκι από πάνω.
(Εγω δεν το αφαίρεσα όλο,απλά το έκοψα μέχρι να στέκεται)για να σιροπιαστουν καλύτερα για 2 λεπτά περίπου
Τα βάζω σε πιατέλα να κρυώσουν.
Τα γεμίζω με σαντιγί με τη βοήθεια ενός κορνέ και αλείφω την επιφάνεια με λίγη μαρμελάδα βερίκοκο αραιωμένη με λίγο κονιάκ.
Τα πασπάλισα και με λίγο ινδοκάρυδο που μ'αρέσει πολύ!!!
Είναι υπέροχα και πανεύκολα!!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το σιρόπι δεν πρέπει να περισσέψει,θα το ρουφήξουν όλο!!!
Litsa Tasos-οι χρυσοχέρες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ