Υλικά και Εκτέλεση
Χτυπάμε 4 αυγά με 350 γραμμάρια ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε 115 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο χλιαρό,συνεχίζουμε ρίχνουμε 240 ml γάλα χλιαρό,270 γραμμάρια αλεύρι ,1 φακελάκι μπέικιν,1 βανίλια,30 γραμμάρια κακάο.
Το τοποθετούμε σε τσέρκι 28cm και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά αντιστάσεις μεσαία σχάρα.
ΚΆΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΩΣ:
Βάζουμε 500 ml γάλα να ζεσταθεί και το ρίχνουμε στο μπολ που έχουμε θρυμματίσει 300 γραμμάρια κουβερτούρα.
Τρύπα με την ζέστη σοκολατοπιτα παντού με ξυλάκι από σουβλάκι και ρίχνουμε την σως ζέστη.
Οπότε αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και τέλος φτιάχνουμε ένα γλασσο με 200 γραμμάρια κρέμα.γάλακτος,με 200 γραμμάρια κουβερτούρα, 2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο το ρίχνουμε και αυτό πάνω στην σοκολατόπιτα!!!
Tzeni Tsanaktsidou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ