Από τα ποιο αφράτα γεμάτο ίνες νηστίσιμα μικρά τσουρεκάκια !!!
Βαζουμε.σε ενα μπολ1,5 μισο ποτηρι χλιαρο νερο με 100 γραμμαρια μαγια νωπη,
1 κουταλια ζαχαρη το ανακατευουμε και το αφηνουμε σκεπασμενο 15 λεπτα!
Στην λεκανη βαζουμε μισο ποτηρι σπορελαιο(130 ml),
1 ποτηρι ζαχαρη(280 γραμμαρια),
μισο ποτηρι φρεσκου πορτοκαλιου(130 ml),
ξυσμα.1 πορτοκαλιου,
μισο κουταλακι μαχλεπι,
μισο κουταλακι κακουλε,
1 βανιλια και τα ανακατευουμε!
Ριχνουμε το μείγμα μαγιας και ανακατευουμε!
Τελος προσθετουμε.1 κιλο.αλευρι για τσουρεκια αλλα χουφτα χουφτα δεν ζυμωνουμε πολυ παρα μονο διπλωνουμε !!
Σκεπαζουμε την ζυμη για 2 ωρες!
.
Στην συνεχεια την μεταφερουμε.στον παγκο μας την ζυμωνουμε.ελαφρως κοβουμε μικρα κομματακια τα.κανουμε κορδονια οτι σχεδιο θελουμε τα τοποθετουμε στην.λαδοκολα στο ταψι και σε ενα ποτηρι βαζουμε 1 κουταλια νερο με 3 κουταλιες της σουπας ζαχαρη το ανακατευουμε και περναμε τα τσουρεκακια με.πινελο κ ρίχνουμε από πάνω ή σουσάμι λίγο ή φλούδα αμυγδάλου !
Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 25 λεπτα στους 180 βαθμους ανάλογα τον φούρνο!
Εκτέλεση φωτό από κ. Tzeni Tsanaktsidou ..Συνταγή από κ. Θεοδωρας Ρούλα ΠαπαλιαγκαΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!