Μανιτάρια πλευρώτους στο τηγάνι!!!
ΥΛΙΚΑ
500γρ μανιτάρια πλευρωτους
4.5 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε μισοφέγγαρα
Ελαιόλαδο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
2 κ.σ μαϊντανό
Χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι.
Κόβω με ένα μαχαίρι τα κοτσάνια από τα μανιτάρια. Στην περίπτωση που θέλετε να καθαρίσετε τα μανιτάρια χρησιμοποιήστε μία πετσέτα ή μία μαλακή βούρτσα και σε καμία περίπτωση νερό. Τα μανιτάρια τα απορροφήσουν όλο το νερό και δεν θα μαγειρευτούν σωστά και δεν θα βγει καλό το αποτέλεσμα.
Αν τα μανιτάρια είναι πολύ μεγάλα μπορείτε να τα κόψετε σε πιο μικρά κομμάτια στα δύο ή στα τρία.
Κόψτε το σκόρδο σε φέτες και το μαϊντανό χοντροκομμένο( εγώ ξέχασα να βάλω )
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω στο μάτι και αφήνουμε να κάψει καλά μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Βάζετε τα μανιτάρια και αφήνετε να τσιγαριστούν 4 με 5 λεπτά από κάθε μεριά. ( η ώσπου να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα) . 1 λεπτό πριν τα βγάλετε προσθέστε και το σκόρδο και το κρεμμύδι ίσα για να μαραθούν.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το κρασί με το λεμόνι λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη. Μόλις βγάλω τα μανιτάρια από το τηγάνι αλατίζω και περιχύνω με το λεμόνι και τα υπόλοιπα. Και από πάνω βάζουμε το χοντροκομμένο μαϊντανό. ( εγώ το ξέχασα) Απλά σας γράφω ακριβώς πώς είναι η συνταγή.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αννα ΚασσανδρειαΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ