11προβολές |
Μερίδες: 6
Xρόνος: 25' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
|
100 γραμ. βούτυρο καλό [χρησιμοποιώ το Αγνό]
2 πρέζες κανέλα
1 λεμόνι το χυμό
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
300 γραμ.ζάχαρη
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες .
Τα περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού ,τα ανακατεύουμε να πάει παντού.
Σε τηγάνι λιώνουμε το βύτυρο ,προσθέτουμε την κανέλα ,την ζάχαρη,6 κουταλιές νερό και ανακατεύουμε .
Αραδειάζουμε και τα μήλα στο τηγάνι και τα ροδίζουμε για 20 λεπτά περίπου γυρίζοντας προσεκτικά και από τις 2 πλευρές.
Μοιράζουμε τα μήλα με την φανταστική σάλτσα τους σε μπολάκια και τα σερβίρουμε χλιαρά με 1 -2 κουταλιές σαντιγί σε κάθε μπόλ!
Την κρέμα γάλακτος την αγόρασα έτοιμη από το ζαχαροπλαστείο .
Τα περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού ,τα ανακατεύουμε να πάει παντού.
Σε τηγάνι λιώνουμε το βύτυρο ,προσθέτουμε την κανέλα ,την ζάχαρη,6 κουταλιές νερό και ανακατεύουμε .
Αραδειάζουμε και τα μήλα στο τηγάνι και τα ροδίζουμε για 20 λεπτά περίπου γυρίζοντας προσεκτικά και από τις 2 πλευρές.
Μοιράζουμε τα μήλα με την φανταστική σάλτσα τους σε μπολάκια και τα σερβίρουμε χλιαρά με 1 -2 κουταλιές σαντιγί σε κάθε μπόλ!
Την κρέμα γάλακτος την αγόρασα έτοιμη από το ζαχαροπλαστείο .