Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Κιμαδόπιτα εύκολη και πολύ νόστιμη!!!



Υλικά
για το φύλο
3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές σούπας ξύδι
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 και 1/2 φλυτζάνι  χλιαρό νερό
Γέμιση
500 γραμ.κιμά μοσχαρίσιο
4 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε καρέ
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
3 αυγά
Εκτέλεση ζύμης
Βάζουμε σε ένα μπόλ το αλεύρι ανοίγουμε μία λακουβίτσα και ρίχνουμε το λάδι το ξύδι και το νερό σιγά σιγά στο οποίο έχουμε αραιώσει μέσα το αλάτι,και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει το ζυμάρι μας ελαστικό.Το χωρίζουμε σε 5 μπαλάκια μέγεθος μικρού μήλου τα σκεπάζουμε και ετοιμάζουμε την γέμιση
Εκτέλεση γέμισης 
Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι ,το κρεμμύδι ,και το κιμά και με ξύλινη κουτάλα πατάμε το κιμά και ανακατεύουμε μαζί με το κρεμμύδι συνέχεια περίπου για 20 λεπτά να ψηθεί ο κιμάς και να γίνει σπυρωτός .Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά περίπου αποσύρουμε το τηγάνι απο την φωτιά και μόλιςκρυώσει λίγο προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε


Λαδώνουμε την επιφάνεια σε ένα ταψάκι μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από πίτσας .
Ανοίγουμε το πρώτο φύλο προσθέτοντας και στην επιφάνεια που θα το ανοίξουμε αλλά και επάνω στο μπαλάκι ζύμης αρκετό αλεύρι μην κολλήσει στον πλάστη και να γίνει και λεπτό .
Το στρώνουμε στο ταψάκι μας προσέχοντας να εξέχει από το ταψί μας για  να  κλείσουμε στο τέλος την πίτα μας ,το λαδώνουμε όλο στην επιφάνεια και ξαναπροσθέτουμε άλλο ένα φύλο το οποίο αν είναι λίγο μεγλύτερο από το ταψί μας  το βάζουμε μόνο μέσα στην επιφάνεια του ταψιού σουρωτό Βάζουμε λάδι ξανά σε όλη την επιφάνεια και προσθέτομε και στρώνουμε ομοιόμορφα την μισή γέμιση κιμά.
Ανοίγουμε  το τρίτο φύλο με την ίδια διαδικασία το στρώνουμε επάνω στο μίγμα του κιμά το λαδώνουμε και προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση κιμά.
Ανοίγουμε το τέταρτο φύλο το στρώνουμε λαδώνουμε .ανοίγουμε και το πέμπτο φύλο  το οποίο  πρέπει να περισσεύει από το ταψί μας για να κάνουμε το σχέδιο γύρω γύρω και να κλείσουμε την πίτα μας.
Λαδώνουμε τις άκρες που περισσεύουν από το ταψί μας δηλαδή την πιό κάτω και την πιό επάνω για να γίνουν τραγανές και στρίβουμε με το χέρι λοξά.
Χαράζουμε την πίτα μας λαδώνουμε την επιφάνεια ραντίζουμε με το χέρι μας λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς να ψηθεί και να ροδίσει .Καλή όρεξη και καλή επιτυχία !!
Σημείωση
Τα φύλα να ανοίγονται με λεπτό πλάστη τα θέλουμε λεπτά
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ







ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ