500 γραμ, κιμά
6 φρυγανιές πχ Elit
2 κουταλιές σούπας μπέκιν πάουντερ
1 αυγό
αλάτι πιπέρι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4-5 κλωνιά μαιντανό η 2 κουταλάκια κοφτά ρίγανη κατά προτίμηση
1 κουταλιά σούπας ξύδι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπόλ τον κιμά .
Προσθέτουμε τις φρυγανιές αφού πρώτα τις έχουμε βρέξει και στίψει καλά .
Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,αυγό.μπέκιν πάουντερ,μαιντανό ψιλοκομμένο η ρίγανη ,και τέλος το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Τα ζυμώνουμε πολύ καλά τα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη τα πλάθουμε μπιφτέκια βάζοντας λίγο λάδι στην παλάμη μας και τα ψήνουμε η σε αντικολλητικό τηγάνι αφού πρώτα κάψει καλά η στο γκρίλ η στα κάρβουνα
Σημείωση \Το μπέκιν πάουντερ και το ξύδι τα κάνουν αφράτα μην το παραλείψετε
Ρύζι μερίδες 4
Υλικά
2 ποτήρια του νερού κίτρινο ρύζι για πιλάφι
6 ποτήρια νερό
2 μεγάλες κουταλιές σούπας βούτυρο φυτίνη
1 κύβο Knor
λίγο αλάτι και πιπέρι
Eκτέλεση
Σε κατσαρολίτσα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει λίγο και ροσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας μέχρι να σκουρίνει λίγο .
Αμέσως προσθέτουμε το νερό το αλατοπίπερο και τον κύβο .
Χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει σπυρωτό το ρύζι .
Αλάτι λίγο ως καθόλου λόγω κύβου