Συνταγή από την φίλη της σελίδας Stella Perivoli
Χαλβάς Φαρσάλων
ΥΛΙΚΑ
250 γρ.νισεστές ...
3 κούπες ζάχαρη
1/2 κουταλάκι βανίλια
5 κούπες νερό
1/2 κούπες αμύγδαλα ασπρισμένα κ χωρισμένα στη μέση
2/3 κούπες βούτυρο λιωμένο η καλαμποκέλαιο ζάχαρη κ κανέλα για το πασπάλισμα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ κρατήστε μια κούπα από την ζάχαρη κ ανακατέψτε την υπόλοιπη με το νισεστές κ την βανίλια μέσα σ ένα μεγάλο μπολ.ρίξτε το νερό κ ανακατέψτε να διαλυθούν καλά.σε μια αντιπολιτική κατσαρόλα με πάτο 25 εκ. Σοτάρεται τ αμύγδαλο σε μια κουταλιά από βούτυρο η λάδι. Αφαιρέστε τα με μια τρυπητή κουτάλα κ φυλάξτε το.χαμηλώστε τ φωτιά κ ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα τη ζάχαρη που κρατήσατε λίγη λίγη,ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα,ώσπου να λιώσει κ να γίνει σκούρα ξανθή καραμέλα.κατεβάστε την από τη φωτιά,ρίξτε κ ανακατέψτε μέσα σ αυτή το νερό με το διαλυμένο νισεστές κ τη ζάχαρη.βάλτε πάλι την κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φωτιά κ βράστε ανακατεύοντας συνεχώς με τη σπάτουλα,ώσπου να γίνει μια πηχτή γυαλιστερή διαφανής μάζα που να ξεκολλάει από το τοίχωμα της κατσαρόλας.ρίξτε μέσα τα αμύγδαλα,δυναμώστε την φωτιά κ ρίξτε το βούτυρο η το λάδι λίγο λίγο ανακατεύοντας,να ενσωματωθεί με τη μάζα του χαλβά.όταν τελειώσει το βούτυρο κ ο χαλβάς αρχίσει να πιάνει κρούστα,σα να τηγανίζεται,στρώστε την επιφάνεια με τη σπάτουλα κ ψήστε 5 6 λεπτά χωρίς να τον ανακατεύετε,για να πιάσει κρούστα.κατεβάστε τον από τη φωτιά,σκεπάστε την κατσαρόλα με ένα ταψάκι κ αναποδογυρίστε τον χαλβά μέσα σε αυτό.όταν κρυώσει,κόψτε τον σε κομμάτια.σερβίρετε τον πασπαλίζοντας τον με λίγη ζάχαρη κ λίγο κανέλα
Χαλβάς Φαρσάλων
ΥΛΙΚΑ
250 γρ.νισεστές ...
3 κούπες ζάχαρη
1/2 κουταλάκι βανίλια
5 κούπες νερό
1/2 κούπες αμύγδαλα ασπρισμένα κ χωρισμένα στη μέση
2/3 κούπες βούτυρο λιωμένο η καλαμποκέλαιο ζάχαρη κ κανέλα για το πασπάλισμα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ κρατήστε μια κούπα από την ζάχαρη κ ανακατέψτε την υπόλοιπη με το νισεστές κ την βανίλια μέσα σ ένα μεγάλο μπολ.ρίξτε το νερό κ ανακατέψτε να διαλυθούν καλά.σε μια αντιπολιτική κατσαρόλα με πάτο 25 εκ. Σοτάρεται τ αμύγδαλο σε μια κουταλιά από βούτυρο η λάδι. Αφαιρέστε τα με μια τρυπητή κουτάλα κ φυλάξτε το.χαμηλώστε τ φωτιά κ ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα τη ζάχαρη που κρατήσατε λίγη λίγη,ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα,ώσπου να λιώσει κ να γίνει σκούρα ξανθή καραμέλα.κατεβάστε την από τη φωτιά,ρίξτε κ ανακατέψτε μέσα σ αυτή το νερό με το διαλυμένο νισεστές κ τη ζάχαρη.βάλτε πάλι την κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φωτιά κ βράστε ανακατεύοντας συνεχώς με τη σπάτουλα,ώσπου να γίνει μια πηχτή γυαλιστερή διαφανής μάζα που να ξεκολλάει από το τοίχωμα της κατσαρόλας.ρίξτε μέσα τα αμύγδαλα,δυναμώστε την φωτιά κ ρίξτε το βούτυρο η το λάδι λίγο λίγο ανακατεύοντας,να ενσωματωθεί με τη μάζα του χαλβά.όταν τελειώσει το βούτυρο κ ο χαλβάς αρχίσει να πιάνει κρούστα,σα να τηγανίζεται,στρώστε την επιφάνεια με τη σπάτουλα κ ψήστε 5 6 λεπτά χωρίς να τον ανακατεύετε,για να πιάσει κρούστα.κατεβάστε τον από τη φωτιά,σκεπάστε την κατσαρόλα με ένα ταψάκι κ αναποδογυρίστε τον χαλβά μέσα σε αυτό.όταν κρυώσει,κόψτε τον σε κομμάτια.σερβίρετε τον πασπαλίζοντας τον με λίγη ζάχαρη κ λίγο κανέλα
ευχαριστώ Αρτοποιεία &Συνταγές