Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ταρτάκια σοκολάτας με κανέλα φρόστινγκ και γκανάζ σοκολάτας με Βutterscotch

Υλικά

Ζύμη τάρτας

220 γρμ βούτυρο Γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι τσαγιού κανέλα
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
2 κουταλιές σούπας κακάο κοσκινισμένο μαζί με το αλεύρι
βανίλια η ξύσμα λεμονιού
2-3 κουταλιές παγωμένο γάλα

Γκανάζ σοκολάτας

400γρμ σοκολάτα κουβερτούρα τζιαντουγια η γάλακτος
400γρμ κρέμα γάλακτος


Φιστίκι αράπικο χοντροκομμένο για την διακόσμηση


 ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΣΠΙΤΙΚΗ

1 κούπα ζάχαρη
1/4 κούπας νερό
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
110 γραμ βούτυρο γάλακτος
εκχύλισμα βανίλιας, η μαύρο ρούμι , η ότι άρωμα θέλετε

Εκτέλεση

Φτιάξτε την ζύμη τάρτας.
χτυπήστε 
βούτυρο και ζάχαρη καλά στο μίξερ να γίνει κρέμα.
ρίξτε μέσα το αυγό .χτυπήστε να ενσωματωθεί
ρίξτε το αλεύρι κοσκινισμένο με το κακάο κι αν χρειαστεί προσθέστε δυο τρεις κουταλιές γάλα
ρίξτε και τα αρωματικά δηλαδή κανέλα και ξύσμα η βανίλια.
βάλτε την ζύμη σε μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για λίγο να σφίξη 
μετά ανοίγετε σε φύλο ανάμεσα σε δυο λαδόκολες η παίρνετε μπαλάκια κι ανοίγετε με το χέρι σας στρογγυλά δισκάκια και τα τοποθετείτε σε ταψάκι με υποδοχές για καπ κέικς αφού το βουτυρώσετε πολύ καλά 
ψήνεται στους 180 περίπου 15-20 λεπτά.βγάζετε από τον φούρνο και ξεφορμάρεται τα ταρτάκια.
αφήστε να κρυώσουν.

Γλάσο  σοκολάτας.

Κόψτε σε μικρά κομματάκια την σοκολάτα
Βάλτε την κρέμα γάλακτος να κάψη και μόλις πάει να φουσκώση ρίξτε την στην κομμένη κουβερτούρα.ανακατέψτε να έχετε γλάσο ομοιομόρφο κι αφήστε στην άκρη να κρυώση.

Σάλτσα Καραμέλας


Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό σε βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο και αφήνω να γίνει καραμέλα σε μέτρια φωτιά χωρίς να ανακατεύω καθόλου .Αν έχετε θερμόμετρο να δείξει 118c.
Θα δείτε να γίνει ανοιχτόχρωμη καραμέλα και να βγάζει χοντρές φούσκες.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε προσεκτικά λίγη από την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με μαρίζ.
Προσέχουμε γιατι φουσκώνει και πιτσιλάει.
Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος .θα δούμε ότι το μείγμα σφίγγει αλλά αμέσως θα διαλυθεί  ανακατεύοντας συνέχεια.
Ξαναβάλτε στην φωτιά σε χαμηλη θερμοκρασία ρίξτε και το βούτυρο και 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ,η οτι άρωμα έχετε και θέλετε ανακατεύουμε για 10 λεπτά περίπου να δούμε την υφή να είναι ρευστή παχιά λίγο ,το καταλαβαίνουμε βγάζει φουσκάλες .
Το κατεβάζουμε από την φωτιά  και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βάλτε την σε βάζο.
Ησάλτσα όσο κρυώνει σφίγγει αλλά όταν είναι να την χρησιμοποιήσουμε την βάζουμε σε μπαίν μαρί και ξαναέρχετε στην κανονική της μορφή ,μπορύμε να την χρησιμοποιήσουμε σαν  σάλτσα και σε παγωτο,και σε πολλά ακόμη γλυκά.
Αν θέλουμε να αποφύγουμε όλη αυτήν την διαδικασία παίρνουμε 3 ζαχαρούχο γάλα τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και βράζουμε για 2 με 3 ωρες κι έχουμε καραμέλα [τα ανοίγουμε αφού πρώτα κρυώσουν]


Συναρμολόγηση.

Ανακατεύετε με το μίξερ την σαλτσα  καραμέλας και την γκανάζ σοκολάτας και βάζετε σε κορνέ και κάνετε ροζέτες πάνω από τα ταρτακια.η περνετε κουταλιές και ρίχνετε πανω στα ταρτακια. 
Πασπαλίζετε με χοντροκομμένο φιστίκι αράπικο.Καλή επιτυχία!!

 Δεχόμαστε πάσης φύσεως παραγγελίες με αγνά υλικά όλα.