Zυμη
2 φακελακια ξηρη μαγια
2,5 κουπες ζαχαροπλαστικης αλευρι για τσουρεκι
λιγο αλατι στην μυτη του κουταλιου του γλυκου
μισο κουταλακι γλυκου μαστιχα κοπανισμενη με ενα κουταλακι ζαχαρη να γινει σκονη
ξυσμα περγαμοντου η λεμονιου
4 αυγα ελαφρα χτυπημενα ισα να σπασουν
1/4 κουπας ζαχαρη
1/4 κουπας ζεστο νερο
1/4 κουπας γαλα ζεστο
1/4 κουπας βουτυρο γαλακτος λιωμενο
Ανακατευομε ολα τα υγρα μαζι
Ριχνομε τα αυγα ανακατευοντας με το μιξερ.ριχνομε το αλευρι και χτυπαμε να γινη ζυμη μαστιχα και κολωδης.μαζευομε με σπατουλα απο τα τοιχωματα τυχον υπολειματα ζυμης .θα εχομε εναν λειο χυλο.
Τοποθετουμε τον χυλο σε ενα μεγαλο μακροστενο πυρεξ η ταψι βουτυρωμενο.
Σκεπαζομε χαλαρα αλλα να μην ακουμπα πανω στην ζυμη μεμβρανη και κλεινομε μεσα τον χυλο.
Βαζομε το ταψι σε προθερμασμενο φουρνο στους 50 βαθμους ο οποιος μολις ζεσταθη τον κλεινομε.αφηνομε εκει μεχρι να φουσκωσει.οταν δειτε οτι πλησιαζει να ακουμπησει την μεμβρανη με πολυ προσοχη την αφαιρειτε χωρις να ακουμπησει καθολου στην ζυμη και αφηνετε στον φουρνο μεχρι να φταση στα χειλη του ταψιου σχεδον.
Ανοιγετε τον φουρνο οπως ειναι μεσα το ταψι στους 180 αερα κι κατω αντισταση.ψηνετε μεχρι να δειτε ενα εντονο ροδοκοκκινο χρωμα και να εχει ξεκολησει το γλυκο απο τα τοιχωματα του ταψιου.χαμηλωνετε μετα απο 15 λεπτα περιπου τον φουρνο στους 170 βαθμους. οταν το δειτε κι ειναι ετοιμο περιπου μετα απο μιση ωρα και λιγο παραπανω κλεινετε τον φουρνο και το βαζετε σε σχαρα οπως ειναι.αφηνετε λιγο να ξεκουραστη μερικα λεπτα και μετα το τρυπατε μα καλαμακι παντου. σιροπαζετε με κρυο σιροπι σιγα σιγα με κουταλα του φαγητου ,οχι της σουπας.
Σημειωση!!!!
Δεν ξεφορμαρομε το γλυκο.μεσα στο ταψι σιροπιαζομε.ολα γινονται μεσα στο ταψι που ψησαμε την ζυμη.
Σιροπι
πριν ξεκινησετε την διαδικασια φτιαχνετε το σιροπι και το αφηνετε να κρυωση
2,5 κουπες καλα γεματες ζαχαρη
4 κουπες νερο
φλουδες περγαμοντου η λεμονιου
χυμο μισου λεμονιου
Εκτελεση
Βαζετε τα υλικα για το σιροπι σε μια κατσαρολα εκτος τον χυμο και βραζετε χωρις να ανακτεψετε καθολου περιπου ενα τεταρτο απο την στιγμη που θα αρχιση να βραζει.
Πεντε λεπτα πριν το κατεβασετε ριχνετε μεσα τον χυμο μισου λεμονιου.σβηνετε το ματι και αφηνετε να κρυωση
Κρεμα για πανω απο την ζυμη
1 λιτρο γαλα
4 κουταλιες σουπας ζαχαρη
1 φακελακι σαλεπι θα το βρειτε εκει που ειναι τα τσαγια και τα βοτανα του βουνου
λιγη μαστιχα κοπανισμενη με μια κουταλια ζαχαρη
5 κουταλιες κορν φλαρουρ
4 αυγα
λιγο χυμο λεμονιου περιπου απο μισο μικρο λεμονι
μια βανιλια
1 κουταλια σουπας βουτυρο φρεσκο γαλακτος
Εκτελεση της κρεμας
Βαζομε σε μια κατσαρολα το γαλα αφαιρωντας μισο ποτηρι απο αυτο, μαζι με το φακελακι το σαλεπι και αφηνομε να καψη.οχι να βραση.αφαιρουμε το φακελακι και το πεταμε
.Εν τω μεταξυ σε μια μεγαλυτερη κατσαρολα βαζομε το κορν φλαρουρ την ζαχαρη τα αυγα τον χυμο και τα ανακατευομε με τον αυγοδαρτη να γινουν μια παστα.ριχνομε μεσα το ποτηρι το γαλα που ειχαμε φυλαξει στην ακρη.ριχνομε απο το καυτο γαλα λιγο λιγο και μετα ολο και ξαναγυριζομε σε μετρια φωτια να γινη κρεμα ανακατευοντας συνεχεια με τον αυγοδαρτη.οταν πηξη κατεβαζομε και ριχνομε μεσα την μαστιχα και το βουτυρο την μια κουταλια κι ανακατευομε να ενσωματωθουν.βαζομε πανω στην κρεμα μεμβρανη να ακουμπα πανω και αφηνομε να κρυωση τελειως.
Γαρνιρισμα κι επικαλυψη
Χτυπαμε ενα λιτρο κρεμα γαλακτος με δυο κουταλιες ζαχαρη αχνη και μια βανιλια σε σαντιγι και βαζομε ψυγειο να πηξη.οταν ειναι να μονταρομε το γλυκο,ξαναχτυπαμε να αφρατεψει.λιγο μην το παραχτυπησετε διοτι θα κοψη.μολις δειτε και κανει γραμμες σταματηστε
Ριχνομε μια κουπα απο την σαντιγι στην κρυα κρεμα και την χτυπαμε με το μιξερ να αφρατεψει και την στρωνουμε ομοιομορφα πανω στην σιροπιασμενη ζυμη.
Γαρνιρομε με την σαντιγΙ και αν θελουμε βαζουμε απο πανω χοντροκομμενα καβουρδισμενα αμυγδαλα η φιστικι Αιγινης χοντροκομμενο.
Καλη επιτυχια
Εδω μπορείτε να παραγγείλετε ότι γλυκό θέλετε με γνήσια αγνά υλικά Roula's sweet corner