Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Πολύ εύκολο γλυκό ψυγείου με μόλις 5 υλικά!


Υλικά συνταγής

12 μπισκότα σαβαγιάρ μεγάλα
80 ml σιρόπι σοκολάτας ή λικέρ αρεσκείας σας
600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
160 γρ. μερέντα φουντουκιού σε θερμοκρασία δωματίου
75 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια χοντροκομμένα
τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση

Παίρνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 20 Χ 20 εκ. και 5 εκ. βάθους και στρώνετε καλά μια μεμβράνη.

Στρώνετε μια σειρά σαβαγιάρ, κόβοντας τις άκρες κάποιων εξ αυτών προκειμένου να χωρέσουν καλά και να σχηματίσουν μια βάση. Περιχύνετε από πάνω το μισό λικέρ.

Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Προσθέστε και τη μερέντα και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως σε μια αφράτη κρέμα.

Απλώστε το μισό μείγμα κρέμας πάνω στα σαβαγιάρ και το στρώνετε ομοιόμορφα. Πασπαλίζετε με τα μισά χοντροκομμένα φουντούκια.

Από πάνω στρώνετε άλλη μια στρώση με σαβαγιάρ και περιχύνετε με το υπόλοιπο λικέρ.

Προσθέτετε άλλη μια στρώση με το υπόλοιπο μείγμα κρέμας, το σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά.

Τρίβετε τη σοκολάτα*, την αναμιγνύετε με τα υπόλοιπα χοντροκομμένα φουντούκια και πασπαλίζετε το