ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ:
1/4 γρ.του κιλού γάλα.
120 γρ.ζάχαρη.
250 γρ.μπαγιάτικο ψωμί (η μπριός η μπισκότα).
50 γρ. αλεύρι.
1 φακελάκι μαγιά σκόνης.
3 αυγά
1 βαζάκι μαρμελάδα της αρεσκείας σας.
Βούτυρο.
Κανέλα η βανίλια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε το γάλα με την ζάχαρη.
Μουλιάζετε μέσα σ αυτό στην συνέχεια το ψωμί μαζί με την μαγιά [να χλιαρίνει πρώτα ]
Μπορείτε να περάσετε το μείγμα από το μίξερ για να γίνει πιο ομοιογενές.
Μόλις το ψωμί φουσκώσει καλά μέσα στο υγρό προσθέτετε τους κρόκους και την μαρμελάδα .
Χτυπάτε ταασπράδια μαρέγκα και την προσθέτετε με προσοχή στο μείγμα .
Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε κανέλα ,η βανίλια για να δώσετε άρωμα.
Βουτυρώνετε την φόρμα για κέικ η για σαρλότ ρίχνετε την ζύμη και βάζετε την φόρμα σε μπαίν μαρί .
Ψήνετε στούς 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα .
Στην συνέχεια βγάζετε την πουτίγκα από την φόρμα και την στολίζετε με μομμάτια φρούτων ,για παράδειγμα έχετε επιλέξειμαρμελάδα φράουλα την στοιζετε με κομμάτια φράουλας .Καλή επιτυχία !!!.
Συνταγή από Αιλαμάκι Κορίνα ! Οι κουζινίστας
1/4 γρ.του κιλού γάλα.
120 γρ.ζάχαρη.
250 γρ.μπαγιάτικο ψωμί (η μπριός η μπισκότα).
50 γρ. αλεύρι.
1 φακελάκι μαγιά σκόνης.
3 αυγά
1 βαζάκι μαρμελάδα της αρεσκείας σας.
Βούτυρο.
Κανέλα η βανίλια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε το γάλα με την ζάχαρη.
Μουλιάζετε μέσα σ αυτό στην συνέχεια το ψωμί μαζί με την μαγιά [να χλιαρίνει πρώτα ]
Μπορείτε να περάσετε το μείγμα από το μίξερ για να γίνει πιο ομοιογενές.
Μόλις το ψωμί φουσκώσει καλά μέσα στο υγρό προσθέτετε τους κρόκους και την μαρμελάδα .
Χτυπάτε ταασπράδια μαρέγκα και την προσθέτετε με προσοχή στο μείγμα .
Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε κανέλα ,η βανίλια για να δώσετε άρωμα.
Βουτυρώνετε την φόρμα για κέικ η για σαρλότ ρίχνετε την ζύμη και βάζετε την φόρμα σε μπαίν μαρί .
Ψήνετε στούς 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα .
Στην συνέχεια βγάζετε την πουτίγκα από την φόρμα και την στολίζετε με μομμάτια φρούτων ,για παράδειγμα έχετε επιλέξειμαρμελάδα φράουλα την στοιζετε με κομμάτια φράουλας .Καλή επιτυχία !!!.
Συνταγή από Αιλαμάκι Κορίνα ! Οι κουζινίστας