Υλικά
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
1 φλ. ελαιόλαδο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα γαρίφαλο (όχι παραπάνω!!)
1 κ. γλ. αλάτι
1 κρασοπότηρο ούζο ή τσίπουρο (προαιρετικό, η Βάσω επιμένει ότι χωρίςείναι πιο ωραία)
χλιαρό νερό όσο πάρει για να έχουμε ελαστική ζύμη (περίπου 1 νεροπότηρο, αν δεν βάλουμε το ούζο, λίγο παραπάνω νεράκι προσθέτουμε)
Εκτέλεση
Σε μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε τόσο νερό χλιαρό όσο χρειάζεται για να πετύχουμε μία ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας και αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει.
Αλλος τρόπος είναι να τρίψουμε πρώτα το αλεύρι με το λάδι καλά και μετά να προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.Αφού φουσκώσει παίρνουμε κομμάτια, πλάθουμε κορδόνια και πριν τα ρίξουμε στο τηγάνι ενώνουμε σε σχέδιοΤηγανίζουμε σε μπόλικο σπορέλαιο ή ελαιόλαδο, για ελαφρύ αποτέλεσμα προτιμήστε σπορέλαιο.Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και τα διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο μόλις κρυώσουν λίγο.
Ταιριάζουν όμορφα με λίγο μέλι από πάνω και με τυράκι της αρεσκείας μας αν δεν νηστεύουμε.
Η συνταγή είναι από το site Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΛΟΧΟΥ