Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Λεμονόπιτα με φύλλο κρούστας ,μαστίχα και παγωτό lemon pie!!

 Yλικα για την λεμονόπιτα

μισό πακέτο φύλλο κρούστας,
μια κούπα καλαμποκέλαιο
μια κούπα ζάχαρη
μια κούπα γιαούρτι
4 αυγά
μερικοί κόκκοι μαστίχας κοπανισμένα με λίγη από την ζάχαρη της συνταγής(ένα κουταλάκι)
2 κουταλάκια γλυκού μπέκιν πάουντερ
ξύσμα 3 λεμονιών
μισή κούπα αμύγδαλο φιλέ για πασπάλισμα

Σιρόπι
μια κούπα ζάχαρη
μια κούπα νερό
ένα ξυλάκι κανέλας
χυμό ενός μικρού λεμονιού και την φλούδα του
παγωτό lemon pie
 Φτιάξτε το αγαπημένο σας παγωτό βανίλια και προσθέστε στο τελευταίο χτύπημα ξύσμα ενός λεμονιού,μερικές σταγόνες εσάνς λεμονιού η ένα σφηνάκι λικέρ λιμοντσέλο και 4-5 μπισκότα digestive τριμμένα σε σκόνη.αφού φτιάξετε το παγωτό,το χτυπάτε κάθε 2 ώρες να αφρατέψει..αυτό το κάνετε δυο φορές..την δεύτερη φορά αφού το χτυπήσετε να αφρατέψει ,ρίχνετε μέσα το ξύσμα την εσάνς και τα μπισκότα και ανακατεύετε να ενσωματωθούν .βάζετε ψυγείο και όταν είναι έτοιμο σερβίρετε.

 Εκτέλεση γλυκού
Σιρόπι
βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι και αφού γίνει  σιροπάκι πηχτό, περίπου μετά από 10 λεπτά κατεβάζετε από την φωτιά κι αφήνετε να κρυώσει
Λεμονόπιτα
Βγάζετε τα φύλλα κρούστας από την προηγούμενη ημέρα ένα ένα και τα τοποθετείτε σε μεγάλο ταψί ελαφρά τσαλακωμένα.τα αφήνετε ξεσκέπαστα να ξεραθούν.την επομένη τα θρυματίζετε με τα χέρια σας σε πολύ λεπτά κομματάκια και τα αφρατεύετε να μην μείνουν ενωμένα κομμάτια.
λαδωνετε ένα ταψί στρογγυλο η τετραγωνο 24αρι , και προθερμαινετε τον φουρνο στους 180 βαθμους
σε ένα μεγάλο μπωλ, χτυπατε καλα τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια και την κοπανιμενη μαστιχα και το ξύσμα να αφρατεψουν.
ρίχνετε το μπέκιν στο γιαούρτι κι αφήνετε στην ακρη.θα το δειτε να φουσκωσει. συνεχιζετε το χτύπημα των αυγων και ρίχνετε μέσα το σπορελαιο,ανακατεύετε να ενσωματωθεί, ρίχνετε και το γιαούρτι με το μπέκιν ανακατευοντας παντα.σταματατε το χτύπημα και ρίχνετε βροχηδόν τα ψιλοκομενα φύλλα μέσα στο μίγμα..τα ανακατεύετε πολύ καλά με μια μαρίζ να μην μείνουν σβώλοι.ρίχνετε το μίγμα στο ταψί, το στρώνετε να έχει παντού το ίδιο πάχος και πασπαλίζετε με αμύγδαλο φιλέ.ψηνετε για περίπου 30 λεπτά.να το δειτε να πάρει  εντονο χρωμα να ροδίσει..το βγάζετε από τον φούρνο κι αφήνετε λίγο να ηρεμήσει .περιχύνετε κουταλιά κουταλιά το σιρόπι κι το αφήνετε να το πιεί ολο και να το τραβήξει ..αν το δείτε και περισσεύει  μην ανησυχείτε,θα το πιεί  ολο..αφού κρυώσει το σερβίρετε με μια μπάλα παγωτού lemon pie δίπλα..καλή επιτυχία!!!
Συνταγή από Roula's sweet corner
Roula's sweet corner