Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Ηπειρώτικη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο εύκολη & νόστιμη!!


Υλικά
3 νεροπότηρα τριμμένο και καλά στιμμένο κολοκύθι
2 νεροπότηρα φέτα τριμμένη
λίγο δυόσμο
λίγο πιπέρι
1 νεροπότηρο γάλα
1 νεροπότηρο αλεύρι
1/2 νεροπότηρο λάδι
4 αυγά

Εκτέλεση
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα ρίχνουμε σε ένα αλευροβουτυρωμένο ταψί (όχι πολύ μεγάλο) και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (170-180 περίπου) μέχρι να ροδίσει (30-40 λεπτά περίπου).

Tips
1.Με λιγότερη φέτα  έχεις πιο πολύ τη γεύση από το κολοκύθι (οπότε αλατίστε λίγο τα κολοκυθάκια, θα βοηθήσει να φύγουν και τα πολλά υγρά από το κολοκύθια) και αντί για δυόσμο μπορείς να βάλεις μαϊντανό και άνηθο ή το ένα από τα δύο. Αν νομίζετε ότι χρειάζεται λίγο αλεύρι βάλτε με μέτρο για να μην σας σφίξει
2.Μαζί με τα κολοκυθάκια μπορείτε να τρίψετε και καρότα!
3.Άφησε για το τέλος το γάλα για να βάλεις όσο τραβάει το μείγμα , να μην είναι ούτε σφιχτό, ούτε υδαρές.


 stroumfaki.gr