Υλικά συνταγής:
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κιλό φύλλο κρούστας 250 γραμμάρια
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 αυγό
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει για περίπου 3 λεπτά.
Ανακατεύετε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τον κιμά, και ανακατεύετε σπάζοντας τον με μια ξύλινη σπάτουλα, μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 2 λεπτά ακόμα. Αφαιρέστε από την εστία.
Σε ένα μπολ , χτυπήστε ελαφρά μαζί το γιαούρτι , το ελαιόλαδο, και το αυγό . Αλείψτε μια λεπτή στρώση στο πάτο του πυρέξ με το μείγμα.Προθερμάνετε το φούρνο σε 180 βαθμούς και τοποθετήστε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
Τοποθετείτε ένα - ένα τα φύλλα {λίγα περισσότερα από τα μισά} στο πυρέξ αλείφοντας τα με το μείγμα γιαουρτιού ένα - ένα εναλλάξ.
Απλώστε πάνω από τα φύλλα το μείγμα κιμά και καλύψτε τον κιμά με το μείγμα γιαουρτιού.Τελειώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει καλά για 10 λεπτά και σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ