Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές
Υλικά ζύμης
500 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι λίγο
και νερό χλιαρό όσο πάρει για να μην κολλάει στα χέρια
Για την γέμιση
200 γραμ κιμά
1 κρεμμύδι μέτριο
μαιντανό
αλάτι και πιπέρι
Τι κάνουμε
Ετοιμάζουμε την ζύμη βάζοντας όλα τα υλικά να φτιάξουμε μία εύπλαστη ζύμη.Την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί ,την κάνουμε μπαστούνι και την χωρίζουμε σε μπαλάκια μέτρια.
Ανοίγουμε φύλλο και βάζουμε μέσα ένα κουταλάκι από την γέμιση τα διπλώνουμε και τα κλείνουμε καλά.
Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Για να ετοιμάσουμε την γέμιση με λίγο λάδι σοτάρουμε τα υλικά κιμά κρεμμύδι μαιντανό αλάτι πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πρίν την χρησιμοποιήσουμε.
Σημείωση
Το φύλλο το θέλουμε να είναι πολύ λεπτό.
Ελενη Παπαδοπουλου
Υλικά ζύμης
500 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι λίγο
και νερό χλιαρό όσο πάρει για να μην κολλάει στα χέρια
Για την γέμιση
200 γραμ κιμά
1 κρεμμύδι μέτριο
μαιντανό
αλάτι και πιπέρι
Τι κάνουμε
Ετοιμάζουμε την ζύμη βάζοντας όλα τα υλικά να φτιάξουμε μία εύπλαστη ζύμη.Την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί ,την κάνουμε μπαστούνι και την χωρίζουμε σε μπαλάκια μέτρια.
Ανοίγουμε φύλλο και βάζουμε μέσα ένα κουταλάκι από την γέμιση τα διπλώνουμε και τα κλείνουμε καλά.
Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Για να ετοιμάσουμε την γέμιση με λίγο λάδι σοτάρουμε τα υλικά κιμά κρεμμύδι μαιντανό αλάτι πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πρίν την χρησιμοποιήσουμε.
Σημείωση
Το φύλλο το θέλουμε να είναι πολύ λεπτό.
Ελενη Παπαδοπουλου