Υλικά για την βάση
1φακελάκι φρυγανιά τριμμένη
2κσ γεμάτες κακάο
1βανιλια
4κσ γεμάτες ζάχαρη άχνη
150γρ Βιτάμ λιωμένο
Μισό κγ κανέλα
μισό κγ γαρίφαλο τριμμένο
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί ανακατεύουμε καλά κ στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο... ανακατεύουμε καλά... Βάζουμε την ζύμη σε μια ταρτιέρα κ απλώνουμε ομοιόμορφα και την βάζουμε στο ψυγείο.
Υλικά κρέμας
1κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουτί του γάλατος νερό
15 κσ ζάχαρη κρυσταλλική
4κσ γεμάτες κακάο
4κσ γεμάτες κορν φλάουρ
1 βανίλια
Εκτέλεση κρέμας
Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το εβαπορέ την ζάχαρη την βανίλια να ζεσταθούν...
Στο νερό διαλύουμε το κορν φλάουρ κ το κακάο (εγώ τα χτύπησα στο μπλέντερ για 2-3λεπ) Τα προσθέτουμε στο γάλα μόλις πάει να πάρει βράσει κ ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει...
Κατεβάζουμε από την φωτιά να κρυώσει... (ανακατεύουμε που κ που για να μην κάνει κρούστα....)
Βγάζουμε την βάση από το ψυγείο... προσθέτουμε την κρέμα κ την απλώσουμε ομοιόμορφα.
Για το στόλισμα
Μισή σοκολάτα λευκή τριμμένη
κερασάκι γλυκό.
Για το γλάσο κακάο
300γρ ζάχαρη άχνη
1κσ κοσκινισμένο κακάο
6-7κσ νερό
Ετοιμασία
Σε ένα μπολ την ζάχαρη το κακάο την βανίλια κ ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μετά βάζουμε κουταλιά κουταλιά το νερό κ ανακατεύουμε επίσης, μέχρι να γίνει λείο κ ρευστό... (όταν κόβουμε κομμάτι βάζουμε το γλάσο)
Eleni Papadeli-Οι Κουζινίστας