20 ανθούς
1φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ξερό
1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
6 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση στην κατσαρόλα
Αφαιρούμε τον μίσχο μέσα από τους ανθούς προσεκτικά.
Καθαρίζουμε κι από αγκαθάκια κόβουμε το κοτσανάκι και τους ξεβγάζομαι με μπόλικο νερό.
Βάζουμε το μισό λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε τα δύο ειδών κρεμμύδια.
Προσθέτουμε και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά ανακατεύουμε και σοτάρουμε περίπου 4 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι το αλατοπίπερο και 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό.
Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου να στεγνώσει το μείγμα .
Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση και γεμίζουμε τους ανθούς με την βοήθεια ενός κουταλιού και κλείνουμε τα πέταλά τους να γίνουν σαν μπαλίτσες.
Τους τοποθετούμε στην σειρά κοντά κοντά ο ένας στον άλλον ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και τους σκεπάζουμε με ένα πιάτο.
Ρίχνουμε από πάνω από το πιάτο το υπόλοιπο λάδι και 2 ποτήρια νερό .
Σιγομαγειρεύουμε περίπου 30 λεπτά.
Εκτέλεση στον φούρνο
Η ίδια διαδικασία - μόνο που μαγειρεύουμε τα υλικά στο τηγάνι περισσότερο περίπου 15 λεπτά αντί για 10 με λίγο περισσότερο νεράκι και μόλις το πιει όλο αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε τους ανθούς . Τους τοποθετούμε στην σειρά σε ταψί ρίχνουμε το μισό λάδι που έχουμε κρατήσει από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο .
Αν σας περισσέψει γέμιση τοποθετήστε την στην άκρη του ταψιού να ψηθεί μαζί με τους ανθούς .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ