Μιας και οι μελιτζάνες κυριαρχούν αυτήν την εποχή στην κουζίνα μας, ένα ιμάμ στο τσακ μπαμ !!!
Υλικά
4 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες στην μέση -μήκος
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα φέτες
3 με 4 σκόρδα κομμένα σε φετούλες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη λωρίδες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 με 6 φύλλα δυόσμος ψιλοκομμένο
Βασιλικό-θυμάρι -ζάχαρη-αλάτι -πιπέρι-- όλα από λίγο
4 ώριμες ντομάτες ψιλοτριμμένες
1 κουταλιά κοφτή σούπας πελτέ
λίγες πατατούλες
Τι κάνουμε
Κόβουμε στην μέση και χαράζουμε τις μελιτζάνες .
Τις ψήνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν .
Ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι βαθύ ετοιμάζουμε την σάλτσα .
Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι με τα κρεμμύδια σκόρδα ,σοτάρουμε λίγο να γυαλίσουν τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες -ανακατεύουμε για λίγο και αμέσως μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα -πιπεριά-μαϊντανό-δυόσμος-βασιλικό-θυμάρι-αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη τον πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε λίγο νεράκι.
Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα .
Βάζουμε στην σειρά στο ταψί τις μελιτζάνες ,τις γεμίζουμε από το μείγμα -βάζουμε και λίγες πατατούλες γύρω γύρω τις οποίες τις καθαρίζουμε τις βγάζουμε σε ένα μπολ τις αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε και λίγο λάδι λίγο μαϊντανό τις ανακατεύουμε και τοποθετούμε στο ταψί με όλο το ζουμάκι τους .
Αν θέλουμε βάζουμε επάνω από κάθε μελιτζάνα στην μέση του ψησίματος από λίγο τριμμένο τυρί ή φέτα -προαιρετικά .
Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο .Καλή όρεξη !!
Συνταγή Κυριακή Ταμ--"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ