Γαλλική τάρτα διάσημη ανά τον κόσμο. Μια μπουκιά και σε ταξιδεύει ...!!!
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ !!!
Υλικά
Για την ζύμη
250 γρ.αλεύρι
100 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
100 ml. λάδι
1 κουτ.γλυκού αλάτι
Για την γέμιση
250 γρ.μπέικον κομμένο σε μικρά κομματάκια
250 γρ.τυρί edam
2 αυγά
250 ml. κρέμα γάλακτος
Προετοιμασία
Ζυμώνεται την ζύμη με το αλεύρι,το γιαούρτι και το λάδι. Αφήνετε την ζύμη μια ώρα στο ψυγείο για να ξεκουραστεί. Ανοίγετε την ζύμη και την τοποθετείται σε καλούπι ψησίματος με διάμετρο 24 cm. Από πάνω τοποθετείται το μπέικον και στο τέλος το τριμμένο τυρί. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα περιχύνετε πάνω από το τυρί. Το ψήνεται για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
mirodieskainostimies.