Υλικά μερίδες 3
3 ντομάτες
2 αυγά
λίγη φέτα τυρί
5 πατάτες μέτριες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
αλάτι πιπέρι
λάδι
Καυθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες λεπτά μισοφέγγαρα .
Τις βαζουμε στο ταψάκι .
Ανοίγουμε τις ντομάτες όπως στα γεμιστά.
Ψιλοκόβουμε την γέμιση από την ντομάτα και την κρατάμε στην άκρη πασπαλίζοντας και ανακατεύοντάς τες με λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη για την ξυνίλα .
Ρίχνουμε επάνω από τις πατάτες την ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο ,το αλατοπίπερο ,λίγο λάδι και λίγο από την ψιλοκομμένη ντομάτα υπολογίζοντας να κρατήσουμε τόση ποσόρ]τητα να κάνουμε μία στρώση μέσα στις 3 ντομάτες.
Ανακατεύουμε καλά τις πατάτες τις στρώνουμε ομοιόμορφα και κάνουμε χώρο για τις 3 ντομάτες .
Τις τοποθετούμε ανάμεσα στις πατάτες και βάζουμε μέσα τους από μία στρώση φέτα την οποία την τρίβουμε με το χέρι.
Αμέσως από πάνω βάζουμε από μία στρώση από την ψιλοκομμένη ντομάτα --πρέπει να υπολογίσουμε στην ποσότητα οτι από πάνω θα βάλουμε αυγά να αφήσουμε χώρο δηλαδή .
Χτυπάμε τα αυγά με λίγο πιπέρι και με ένα κουτάλι γεμίζουμε μέχρι επάνω τις ντομάτες - δηλαδή τυρί φέτα-ψιλοκομμένη ντομάτα ,κι από πάνω τα χτυπημένα αυγά .
Σκεπάζουμε τις ντομάτες προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό σκεπάζουμε το ταψάκι με χαρτί ψησίματος και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 30 λεπτά -στα 30 λεπτά βγάζουμε το χαρτί και συνεχίζουμε να ψήνουμε μέχρι να δουμε να πάρουν χρώμα και οι πατάτες και οι ντομάτες.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ