Φτιάχνουμε το δικό μας σπιτικό παγωτάκι με τα χεράκια μας πανεύκολα και το απολαμβάνουμε οοολοι !!!
Υλικά
1 κρέμα φυτική σαντιγί το μεγάλο μέγεθος
1 κουτί γάλα εβαπορέ μεγάλο
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 μασουράκι βανίλια σκόνη
5 κουταλιές σούπας κακάο-αν δεν θέλετε μην βάζετε
1 πακέτο μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα
Αν το θέλετε βανίλια μην βάλετε κακάο
Τι κάνουμε
Πρώτον η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι πολύ παγωμένη .
Την βάζουμε στο μίξερ και την χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να κολλάει επάνω στα σύρματα του μίξερ.
Χωρίς να σταματήσουμε να χτυπάμε αλλά σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το ζαχαρούχο -χτυπάμε 2 λεπτά και προσθέτουμε την βανίλια και το εβαπορέ.
Συνεχίζοντας να χτυπάμε προσθέτουμε μία μία κουταλιά το κακάο .
Βγάζω εγώ τον κάδο από το μίξερ το σκεπάζω με νάυλον μεμβράνη και το αφήνω κατάψυξη για 1 ώρα και περισσότερο λίγο.
Το βγάζω στην 1 ώρα και το ξαναχτυπάω για 5 λεπτά περίπου -έτσι γίνετε αφράτο και δεν πιάνει παγάκια.
Σπάω με τα χέρια τα μπισκότα σε ακανόνιστα κομμάτια και τα ρίχνω μέσα -ανακατεύω με ένα κουτάλι και το αδειάζω σε ένα πλαστικό τάπερ που πρέπει να κλείνει πολύ καλά.
Το άφησα όλη νύχτα μια και το έφτιαξα βραδάκι και το πρωί ήταν έτοιμο για σερβίρισμα με σιροπάκι βύσσινο ή σοκολάτα !! Πραγματικά υπέροχο αξίζει να το δοκιμάσετε !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ