Υλικά
2 στήθη από κοτόπουλο ξεπετσιασμένα και κομμένα σε μπουκίτσες
1 πακέτο πένες
4 μισές πιπεριές κόκκινη-πράσινη-κίτρινη-πορτοκαλί κομμένες μακρόστενες λουρίδες
1 ξερό μεγάλο κρεμμύδι κομμένο καρέ
1 χούφτα τυρί τριμμένο κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας προτιμώ σε γεύση
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1/2 κουταλάκι γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι γλυκού γλυκιά πάπρικα
λίγο αλάτι
πιπέρι
λίγο θυμάρι
λίγο σκόνη σκόρδο
λίγο λάδι 4 κουτ.σούπας
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για λίγα λεπτά το κοτόπουλο.
Το αφαιρούμε σε ένα πιάτο και στο ίδιο λάδι προσθέτουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδι και σοτάρουμε 5 λεπτάκια να μαραθούν.
Ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι την πάπρικα τη σκόνη σκόρδου το κύμινο και ανακατεύουμε .
Αμέσως μετά προσθέτουμε το γάλα όλο και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τις πένες.
Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να βράσουν οι πένες -αν πιουν όλο το ζουμί προσθέτουμε λίγο νεράκι -αν και έρχονται ακριβώς στο μαγείρεμα.
Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε μέσα στο φαγητό την χούφτα το τυρί και ανακατεύουμε .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
*Αγοράζοντας ολόκληρο κοτόπουλο και αφαιρώντας τα στήθη μας έρχεται πιο οικονομικό και μας μένει το υπόλοιπο κοτόπουλο να φτιάξουμε άλλο ένα φαγητό .