Θελει λιγο προσπαθεια!!Ομως αξιζει για να εντυπωσιασετε τους καλεσμενους σας η την οικογενεια σας..!!
ΥΛΙΚΑ
2ΟΟ γρ αμπελοφυλλα ζεματισμενα και στραγγισμενα καλα
Για την γέμιση
1 κιλό χοιρινό λαιμό χωρίς κόκκαλο σε μικρούς κύβους
15Ογρ τυρί γραβιέρα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο η μια κουταλιά της σούπας πολτό σκόρδου
1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες και κομμένες λεπτές λωρίδες
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι αποξηραμένο
λίγο λάδι
αλάτι -πιπέρι
χυμό από 1 λεμόνι
Για την σάλτσα γιαουρτιού
1 κεσεδάκι γιαούρτι η 2ΟΟγρ χύμα
1κουτ σούπας αλεύρι
χυμό από 1 λεμόνι
1 κρόκο αυγού
1 φλιτζάνι ζωμό από το ταψί που ψήθηκε το φαγητό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί της γέμισης και την χωρίζετε στα δυο για να φτιάξετε δυο ρολά!!
Χωρίζετε και τα αμπελόφυλλα στα δυό.
Στρώνετε πάνω στον πάγκο ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και μια λαδόκολλα στο ίδιο μέγεθος από πάνω .
Απλώνετε τα μισά αμπελόφυλλα με την γυαλιστερή μεριά προς τα κάτω και βάζετε το κρέας το καλύπτετε με τα αμπελόφυλλα και προσπαθείτε να δώσετε με τα χέρια σας ένα τετράγωνο σχήμα.
Σκεπάζετε πρώτα με την λαδόκολλα και μετά με το αλουμινόχαρτο.!
Βάζετε στο σε ένα τετράγωνο ταψί ή πυρέξ μαζί με 3 κούπες νερό και ψήνετε στους 18Ο βαθμούς για μια ώρα σκεπασμενα.
Τέλος ανοίγετε με προσοχή και ψηνετε αλλη μιση ωρα για να παρουν χρωμα..!προσπαθήστε να μεινει ζουμι μεσα στο ταψι,θα χρειαστουμε ενα φλιτζανι για την σος γιαουρτιου..!!Αν δειτε οτι δεν εχει προσθεστε αλλο ενα φλιτζανι πριν βγαλετε το φαγητο απο τον φουρνο
Αφηστε να κρυωσουν τα ρολα καλα και μετα βγαζετε το αλουμινοχαρτο κ την λαδοκολλα!
Κοψτε σε τετράγωνες φετες και ριξτε απο πανω την σαλτσα γιαουρτιου..!!
Για την σαλτσα
Διαλυστε το αλευρι στο λεμονι και ανακατεξτε με τα υπολοιπα υλικα..τα βαζετε ολα μαζι σε κατσαρολακι και ζεσταινετε σε χαμηλη φωτια ανακατευοντας συνεχως μεχρι να αρχισει να βραζει η σαλτσα..Αφηστε λιγο να πηξει και την κατεβαζετε απο την φωτια πριν σας κοψει..!!
Τα περιχύνουμε κι έτοιμα!!!
Gogo Samiou - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ