ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 κιλό καλό ανθότυρο
2 αβγά
2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος (ή αποξηραμένος)
αλάτι, πιπέρι
σουσάμι (προαιρετικά)
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1/2 κιλό αλεύρι
2 αβγά
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
νερό όσο χρειάζεται η ζύμη για να δουλεύεται καλά
λίγο αλάτι
1 κρόκος αβγού για την επάλειψη
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
• Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού λιώνουμε το ανθότυρο και στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τον δυόσμο πάνω σε ξύλο κοπής.
• Σε βαθύ σκεύος ετοιμάζουμε τη γέμιση, ανακατεύοντας καλά το ανθότυρο, τον δυόσμο, τα αβγά, το αλάτι και το πιπέρι.
• Στη συνέχεια, φτιάχνουμε τη ζύμη για το φύλλο, ανακατεύοντας όλα τα υλικά και πλάθοντας καλά το ζυμάρι, ώστε να δουλεύεται χωρίς να κολλάει στα χέρια.
• Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη ένα λεπτό φύλλο.
• Με ένα φορμάκι μεταλλικό ή ένα μπολάκι κόβουμε στρογγυλά κομμάτια.
• Στο κέντρο κάθε κομματιού βάζουμε από μία γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση.
• Διπλώνουμε το καλτσουνάκι στα τέσσερα, πιέζοντας τις άκρες για να κλείσουμε μέσα τη γέμιση.
• Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα ταψί και τοποθετούμε τα καλτσουνάκια, αλείφοντάς τα από πάνω με τον κρόκο του αβγού με τη βοήθεια ενός πινέλου. Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με σουσάμι.
• Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C και μόλις ροδοκοκκινίσουν, τα τοποθετούμε σε μια όμορφη πιατέλα και τα σερβίρουμε ζεστά (αλλά και όταν κρυώσουν).
Wonderful Sense