Υπέροχο μοσχομυριστό παραδοσιακό γλυκό κουταλιού με ολόκληρο μανταρίνι -κλημεντίνες !!!!Μου έγινε πολύ πολύ ωραίο !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!!!
30 κλημεντίνες
1 κιλό ζάχαρη
2 βανίλιες
500 ml νερό
χυμό από 1 λεμόνι .
Βγάζουμε τα κοτσανάκια προσεκτικά από τις κλημεντίνες και τα πλένουμε καλά .
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα βαθιά και τα σκεπάζουμε με νερό και τα αφήνουμε έτσι για 24 ώρες.
Μετά από τις 24 ώρες χύνουμε το νερό βάζουμε καινούργιο νερό και βράζουμε για 10 λεπτά .
Τα βγάζουμε από το νερό προσεκτικά με κουτάλα που σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν .
Μόλις κρυώσουν τα τρυπάμε εκεί που βγαίνει το κοτσανάκι μέχρι κάτω με ένα καλαμάκι από σουβλάκι .
,
Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε για 10 λεπτά ξανά.
Τα στραγγίζουμε ξανά με την κουτάλα προσεκτικά και χύνουμε το νερό .
Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με νερό βάζουμε πάλι τις κλημεντίνες και τις ξαναβράζουμε τελευταία για 10 λεπτά ..
,
Τα ξανασουρώνουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα .
Ρίχνουμε τα 500 ml νερό το 1 κιλό ζάχαρη και από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει το αφήνουμε για 15 λεπτά .
Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού και τις βανίλιες σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε έτσι για 24 ώρες..
Στις 24 ώρες αν το σιρόπι δεν έχει δέσει το βράζουμε μέχρι να δέσει εγώ το έβρασα περίπου 10 λεπτά ακόμα και έτοιμο .
Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε βάζο αποστειρωμένο αν και δεν μένει πολύ καιρό τόσο ωρίο και γευστικό που είναι !!!
Καλή επιτυχία !!!
Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ