Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Κανταίφι πολύ γευστικό !!!


 
ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΤΑΨΙΟΥ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

700 γρ κανταιφι οπως ειναι δεν το ξανοιγουμε,

400 γρ βουτυρο αγελαδινο,

400 γρ αμυγδαλα-καρυδια αλλα τα αμυγδαλα καβουρδισμενα με την φλουδα και ολα μαζι ανακατεμενα με κανελα-γαρυφαλλο!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βουτυρωνουμε παρα πολυ καλα το ταψι(30χ27)!!

Κοβουμε κομματακια βουτυρο και τα βαζουμε στον πατο που βουτυρωσαμε!

Βαζουμε το μισο κανταιφι οπως ειναι σε λωριδες!

Το παταμε καλα !

Ριχνουμε το μείγμα καρυδιων-αμυγδαλων!

Βαζουμε κομματακια βουτυρο!

Βαζουμε πανω και το υπολοιπο κανταιφι και το παταμε καλα!

Τελος βαζουμε κομματακια βουτυρο!

Αναβουμε τον φουρνο στους 160 β αντιστασεις βαζουμε το κανταιφι να ψηθει η πανω μερια καλα!

Στην συνεχεια το βγαζουμε το αναποδογυριζουμε σε ενα αλλο ταψι με προσοχη και το βαζουμε ξανα στο ταψι που το ψηνουμε !

Και ξανα στον φουρνο να κοκκινίσει!

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει παρα πολυ καλα!

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 3 ποτηρια νερου με 3 ποτηρια νερου ζαχαρη ενα μισο λεμονι με τον χυμο του για 6 λεπτα!!! Το κατεβαζουμε το αφηνουμε σε θερμοκρασια δωματιου να χλιαρυνει και στην συνεχεια σιροπιαζουμε σιγα σιγα με κουταλα!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!