Ήρθε η ώρα να σας γλυκάνω!!!!!ΣΟΥΠΕΡ Χαλβάς Φαρσάλων ...να είστε επιεικής προσπάθησα πολύ να μου γίνει αρκετά τέλειος!!!!Από χρώμα_ελαστικότητα-γεύση!!! ..Και έγινε !!!!
Και η ΣΥΝΤΑΓΉ Υλικά όλα με το ίδιο ποτήρι των 200 ml::
4 ποτ.ζαχαρη,
4 ποτ.νερο,
2 ποτ νισεστε,
1 ποτ.βουτυρο καλό λιωμένο κρύο,
1 ποτήρι αμυγδαλα άσπρα και καβουρδισμένα στον φούρνο για 7 λεπτά στους 200β!
Εκτέλεση::
Βάζουμε στο μπολ τα 2 ποτήρια ζάχαρη με το νερό -νισεστε και τα ανακατεύουμε πολύ καλά!
Ρίχνουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά!!
Βάζουμε στην κατσαρόλα ένα ποτήρι ζάχαρη σε 4 δόσεις και την καραμελωνουμε!
Ρίχνουμε σιγα-σιγα το μείγμα(νερο-ζαχαρη-νισεστε) ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το μείγμα να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας!
Το κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα ανακατεύουμε και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου 5 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς!!!!
Στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί το ισιώνουμε και ρίχνουμε πάνω του την υπόλοιπη ζάχαρη! Τέλος το βάζουμε στον φούρνο πρώτη σκάλα στους 250 βαθμ.μεχρι η ζάχαρη να πιάσει κρούστα!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!