Ταλιατέλες με κοτόπουλο και ντοματίνια!!!
Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα υγιεινό, χορταστικό και νοστιμότατο πιάτο...έτοιμο σε 30 λεπτά !!!
Υλικά συνταγής
2 μισά στήθη κοτόπουλου φιλέτο, κομμένα σε κύβους 2,5 εκ. περίπου
ελαιόλαδο
1 κοφτό κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη και βασιλικός, ανάμεικτα
αλάτι πιπέρι
300 γρ. σπαγγέτι
4-5 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
16 μικρά ντοματίνια κομμένα στη μέση
3 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
1/3 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Βράζετε το σπαγγέτι σε μπόλικο, αλατισμένο, κοχλαστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Κρατάτε 1/2 φλ. τσαγιού από το νερό που τα βράσατε και τα στραγγίζετε.
Εν τω μεταξύ, κόβετε το κοτόπουλο σε κομμάτια 2,5 εκ. περίπου, τα αλατοπιπερώνετε και τα πασπαλίζετε με την αποξηραμένη ρίγανη και το βασιλικό.
.
Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και τηγανίζετε το κοτόπουλο για 3-4 λ ή μέχρι να πάρει εξωτερικά χρώμα και στο κέντρο του να μην υπάρχει καθόλου ροζ (αίμα).
Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε πιάτο.
Ρίχνετε στη κατσαρόλα που βράσατε το σπαγγέτι 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και μόλις κάψει, σοτάρετε τα σκόρδα μέχρι να ροδίσουν με προσοχή μη καούν. Προσθέτετε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 4-5 λ.
Στη συνέχεια, προσθέτετε μέσα στη κατσαρόλα το στραγγισμένο σπαγγέτι, ρίχνετε το 1/2 από το νερό βρασίματος που κρατήσατε και ανακατεύετε καλά.
Αν το σπαγγέτι σας φαίνεται στεγνό, προσθέτετε και το υπόλοιπο νερό.
Σερβίρετε το φαγητό και το πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο (προαιρετικά).
Εμένα μου αρέσει με λίγο άνηθο !
Εκτέλεση φωτό ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ