Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Γιουβαρλάκια !!!


 
Γιουβαρλάκια σούπα!!!!!

Υλικά:

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα
1 καρότο σε φέτες
1-2 πατάτες σε μικρά κομμάτια
4 κσ άνηθο ψιλοκομμένο
3 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 & 1/2 κούπα ρύζι
2 lt ζωμο λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

2 αυγά
2 λεμόνια τον χυμό
2 κσ κορν φλαουρ

Εκτελεση:

Σε ένα μπωλ τοποθετουμε το κιμά, τα λαχανικά όλα, το ρύζι, αλάτι πιπέρι και ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά να ενωθούν καλά τα υλικά μας.
Πλάθουμε το κιμά σε μπαλίτσες και τα περνάμε από το αλεύρι.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό, το κατόρθωσε φετες, αλάτι, κάνω το αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε σιγά σιγά τα γιουβαρλακια και μόλις παρει βράση χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και τα βράζουμε για 40 με 45 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Διαχωριζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπραδια σε μαρέγκα.

Προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε.

Σε ένα άλλο μπολ διαλυουμε το κορν φλαουρ στο χυμό από τα λεμόνια.

Προσθέτουμε 1 κούπα ζεστό ζωμό από το φαγητό και διαλύουμε καλά το κορν φλάουρ.

 Όλο αυτό το προσθέτουμε στη μαρέγκα και αφού έχουμε αποσύρει το φαγητό από τη φωτιά περιχύνουμε το αυγολέμονο και ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού.
Καλή επιτυχία!!!

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Elena Psillia ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ