Στριφτή τυρόπιτα !!!!
Υλικά για το ζυμάρι!!
2,5 ποτήρια νερο
1 φλυτζάνι του καφέ σπορελαιο.
Μισό φλιτζανακι του καφέ ξύδι.
1 κ.γ. αλάτι.
Αλεύρι όσο πάρει για να κάνουμε μία ζύμη εύπλαστη να μην κολλάει στο χέρι .
Για το λάδωμα των φύλλων
250 γρ. σούπερ φρέσκο σοφτ λιωμένο και 3 κουταλιές της σούπας φυτινη.
Νεζεστε για το άνοιγμα των φύλλων.
.
Για τη γέμιση
Τυρί φέτα .
Εκτέλεση.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη κ την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Κάνουμε μικρά μπαλάκια τα ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια με τον πλάστη λαδώνουμε και κλείνουμε ανά τρεια τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε συντήρηση μισή ώρα.
Ανοίγουμε φύλλο όσο πιο λεπτό γίνεται το λαδώνουμε κόβουμε στη μέση βάζουμε στην άκρη του φύλλου φέτα τριμενη διπλωνουμε τις άκρες ρολαρουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί λαδώνουμε πάλι από πάνω ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 β κ αντίσταση μέχρι να ροδίσει.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Κατερινα ΜαδικαΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ