Τυρόπιτα Θεσσαλονίκης με κρέμα !!!
Τυρόπιτα με κρέμα!!!!!
Η συνταγή της Βεφας! Θεσσαλονίκης την λέει.
Υλικά:
σε μπολ τρίβουμε 250 γρ φέτα πικάντικη, 500 γρ. ανθότυρο.
Σε κατσαρολακι βάζουνε 500 ml γάλα φρέσκο, μισό φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό, 4 κρόκους, 2 κσ βούτυρο, πιπέρι.
Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
Ανακατεύουμε μαζί με τα τυριά.
Δύο φύλλα σφολιάτας.
Λαδώνουμε ένα ταψί και το ένα φύλλο κάτω, ρίχνουμε την γέμιση και το άλλο φύλλο πάνω.
Με ένα πινέλο περνάω την επιφάνεια με λίγο νερό και λάδι.
Ψήσιμο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Εκτέλεση φωτό από κ. Βικυ Γκαρλα ΣαρληΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ