Κέικ με κρέμα πατισερί κ κρέμα από πορτοκάλι !!!
Εξαιρετικό πάρα πολύ γευστικό Γλυκό πορτοκαλιού!!!!!
ΥΛΙΚΑ Παντεσπανιου:
7 αυγά,
180 γρ ζάχαρη,
220 γρ αλεύρι Φαριναπ κοσκινισμένο,
1 βανίλια,
1 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
ξύσμα 2 πορτοκαλιών,
4 κ.σ.λαδι ελαφρύ
Χτυπάμε αυγά με ζάχαρη καλά.
Προσθέτουμε το λάδι το ξύσμα την βανίλια κ τέλος το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένο.
Ψήνουμε 180 προθερμασμένο φούρνο σε βουτυρωμένη φόρμα ή ταψάκι.
Υλικά Σιρόπι:
1 ποτήρι βραστό νερό,2 κ.σ.ζαχαρη,μισό πορτοκάλι τον χυμό του!
Βράσιμο ολα μαζί για 5 λεπτά.
ΥΛΙΚΑκρέμας Πατισσερι:
800 ml γάλα φρέσκο,
2 αυγά,
100 γρ ζάχαρη,
70 γρ κορν φλαουρ,
1 βανιλια,
200 γρ βούτυρο!
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα με την ζάχαρη κ την βανίλια στην εστία κρατώντας λίγο από το γάλα που μέσα θα διαλύσουμε ανακατεύοντας το κορν φλάουρ .
Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά προσθέτουμε κ το μείγμα γάλα κορν φλάουρ και ανακατεύοντας το ρίχνουμε μέσα στο γάλα με την ζάχαρη κ ανακατεύομε μέχρι να πήξει .
Αποσύρουμε από την φωτιά κ προσθέτουμε ανακατεύοντας το βούτυρο.
ΥΛΙΚΑ Κρέμας Πορτοκαλιού:
500 ml χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,
2 κ.σ.ζαχαρη,
4 κ.σ.κορν φλαουρ!
Βάζουμε σε κατσαρόλα κ στην εστία κατσαρόλα με το χυμό πορτοκαλιού προσθέτουμε κ την ζάχαρη κ το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει .
ΣΥΝΑΡΜΟΛΌΓΟΥΜΕ
Με ένα μαχαίρι χωρίζουμε το παντεσπάνι προσεκτικά στην μέση οταν κρυώσει καλά .
Στρώνουμε την κρέμα πατισερί σκεπάζουμε με το παντεσπάνι κ από πάνω στρώνουμε την κρέμα πορτοκάλι .
Μπορούμε να μην κόψουμε στην μέση το παντεσπάνι αν σας δυσκολεύει να στρώσουμε από πάνω την κρέμα πατισερί κ από πάνω την κρέμα πορτοκαλιού .
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!