Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Κέικ με κρέμα πατισερί κ κρέμα από πορτοκάλι !!!


Εξαιρετικό πάρα πολύ γευστικό Γλυκό πορτοκαλιού!!!!!        

ΥΛΙΚΑ Παντεσπανιου:

7 αυγά,

180 γρ ζάχαρη,

220 γρ αλεύρι Φαριναπ κοσκινισμένο,

1 βανίλια,

1 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ

ξύσμα 2 πορτοκαλιών,

4 κ.σ.λαδι ελαφρύ  

Χτυπάμε αυγά με ζάχαρη καλά.

Προσθέτουμε το λάδι το ξύσμα την βανίλια κ τέλος το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένο.

Ψήνουμε 180 προθερμασμένο φούρνο σε βουτυρωμένη φόρμα ή ταψάκι.

Υλικά Σιρόπι:

1 ποτήρι βραστό νερό,2 κ.σ.ζαχαρη,μισό πορτοκάλι τον χυμό του!     

Βράσιμο ολα μαζί για 5 λεπτά.

ΥΛΙΚΑκρέμας Πατισσερι:

800 ml γάλα φρέσκο,

2 αυγά,

100 γρ ζάχαρη,

70 γρ κορν φλαουρ,

1 βανιλια,

200 γρ βούτυρο!

Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα με την ζάχαρη κ την βανίλια στην εστία κρατώντας λίγο από το γάλα που μέσα θα διαλύσουμε ανακατεύοντας το κορν φλάουρ .

Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά προσθέτουμε κ το μείγμα γάλα κορν φλάουρ και ανακατεύοντας το ρίχνουμε μέσα στο γάλα με την ζάχαρη κ ανακατεύομε  μέχρι να πήξει .

Αποσύρουμε από την φωτιά κ προσθέτουμε ανακατεύοντας το βούτυρο.

ΥΛΙΚΑ Κρέμας Πορτοκαλιού:

500 ml χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,

2 κ.σ.ζαχαρη,

4 κ.σ.κορν φλαουρ!

Βάζουμε σε κατσαρόλα κ στην εστία κατσαρόλα με το χυμό πορτοκαλιού προσθέτουμε κ την ζάχαρη κ το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει .

ΣΥΝΑΡΜΟΛΌΓΟΥΜΕ

Με ένα μαχαίρι χωρίζουμε το παντεσπάνι προσεκτικά στην μέση οταν κρυώσει καλά .

Στρώνουμε την κρέμα πατισερί σκεπάζουμε με το παντεσπάνι κ από πάνω στρώνουμε την κρέμα πορτοκάλι .

Μπορούμε να μην κόψουμε στην μέση το παντεσπάνι αν σας δυσκολεύει να στρώσουμε από πάνω την κρέμα πατισερί κ από πάνω την κρέμα πορτοκαλιού .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!